Onlinebijeenkomst

Netwerkbijeenkomst Informatiebeveiliging en privacy po/vo  

6 april 2023
15:00 - 17:00
Aanmelden netwerk
Organisator(s)
PO-Raad
Interessant voor
Adviseurs
Overig

Op donderdag 2 februari komt het Netwerk Informatiebeveiliging en Privacy (IBP) po/vo weer bij elkaar. In deze bijeenkomst geven we een terugkoppeling vanuit de regiegroep en belichten we andere actuele ontwikkelingen.

Het thema van deze sessie is logging, de basis voor cybersecurity. Door vast te leggen wat er in systemen gebeurt, is het makkelijker om te zien wanneer er iets niet normaal functioneert. Bij een security incident kunnen (soms/meestal) logs helpen om te achterhalen wat er is gebeurd. Tijdens deze bijeenkomst zal Oscar Koeroo (CISO bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport) ons meer vertellen over logging aan de hand van mooie voorbeelden uit de praktijk. Wat zijn do’s en don’ts, waarom is het belangrijk en wat is het nou eigenlijk precies? 

Praktijkvoorbeelden 

Tijdens deze netwerkbijeenkomst geven enkele netwerkleden een presentatie over hun ervaringen met logging. Het uitwisselen van ervaringen en kennis onder collega-IBP’ers is een van de doelen van het Netwerk IBP. 

Voor wie?

Drie á vier keer per jaar komt het Netwerk Informatiebeveiliging en Privacy po/vo samen op netwerkbijeenkomsten. Het netwerk is voor iedereen die zich op school bezighoudt met IBP en is dé plek om met collega’s kennis en ervaringen te delen. Het netwerk is van de schoolbesturen zelf. Kennisnet, SIVON, PO-Raad en VO-raad bieden informatie en ondersteuning. Meld je aan voor dit netwerk.

Aanmelden

Ben je al lid van het netwerk? Dan hoef je niets te doen. Leden van het netwerk ontvangen automatisch een uitnodiging met daarin de link naar deze bijeenkomst. Ben je geen lid, meld je dan aan voor Netwerk Informatiebeveiliging en Privacy po/vo en ontvang ook een uitnodiging voor de netwerkbijeenkomst. 

Dit evenement vindt ook plaats op