Nieuws

Nieuwe kaart les op afstand: Weer naar school

Afgelopen weken publiceerde de PO-Raad een aantal kaarten met ondersteunende vragen voor scholen rondom ‘onderwijs op afstand’. Nu het kabinet bekend heeft gemaakt dat de kinderen weer voor de helft van de tijd naar school kunnen gaan, ontstaat er een nieuwe situatie. Daarom is er nu een kaart die handvatten biedt bij de vraag: welke keuzes maakt de school voor zowel het onderwijs op school als voor het onderwijs op afstand als de leerlingen weer deels naar school toe komen?

Naast veiligheidsmaatregelen, is het bijvoorbeeld nodig dat scholen nadenken over de inhoudelijke focus en de inrichting van het onderwijs voor de komende periode. Wat kan er aan onderwijs worden gegeven in de beschikbare tijd op school? Het welbevinden van de leerlingen, aandacht geven en vertrouwen uitstralen zijn hierbij belangrijke voorwaarden.

De nieuwe kaart is te vinden op lesopafstand.nl. Hier vind je ook een overzicht met de andere kaarten voor les op afstand.

Heb je naar aanleiding van deze kaart nog specifieke vragen en wil je hierover verder spreken met een expert? Stel dan je vraag via het loket van lesopafstand.nl. Een medewerker van de PO-Raad neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten