Nieuws

Aandacht in de media voor ICT-manifest

Afgelopen week presenteerde de PO-Raad samen met twaalf andere onderwijs- en marktpartijen het manifest ‘Nú investeren in onderwijs van morgen’. Zij roepen de overheid daarin op om de juiste randvoorwaarden te creëren die nodig zijn voor modern onderwijs. Veel media besteedden aandacht aan het manifest.

Onderwijs, ouders en marktpartijen willen met het manifest laten zien dat zij zich samen verder zullen inzetten om ICT meer en beter in te zetten in het onderwijs. Zo willen ze samen meer digitaal lesmateriaal ontwikkelen. Ook is het belangrijk dat scholen leraren helpen om de benodigde vaardigheden op te doen waarmee ze goed met digitale leermiddelen kunnen werken.

Maar de overheid moet ook haar verantwoordelijkheid nemen en zorgen dat de broodnodige randvoorwaarden hierbij in orde zijn, vinden de partijen. Simone Walvisch, vicevoorzitter van de PO-Raad, gaf op BNR Nieuwsradio een voorbeeld van een maatregel die het kabinet heel snel kan nemen. ,,Het btw-tarief voor digitale schoolboeken moet zo snel mogelijk omlaag van 21 procent naar 6 procent en op elke school zou een goede internetverbinding moeten zijn’’, aldus Walvisch.

Ook het Algemeen Dagblad besteedde aandacht aan het pleidooi van de onderwijs- en marktpartijen. In een kort interview met de krant licht Walvisch toe waarom leerlingen zoveel profijt hebben van digitaal onderwijs. ,,Digitale lessen zorgen ervoor dat leerlingen beter leren. Als ze rekensommen op het internet maken, leren ze meteen wat ze verkeerd doen en wordt de moeilijkheidsgraad van de sommen automatisch aangepast aan het niveau van de leerling. Daardoor kunnen leerlingen sneller leren. Online oefeningen worden ook nog eens automatisch nagekeken, waardoor de werkdruk van leraren wordt verlicht.’’, aldus Walvisch.

Een uitgebreid verslag van de bijeenkomst is ook te lezen in de digitale KomenskyPost

Wilt u het manifest ook ondersteunen? Laat uw stem horen op www.poraad.nl/ictmanifest.