Nieuws

Btw voor digitaal leermateriaal naar 9 procent per 2020

Het btw-tarief van 9 procent gaat zeer waarschijnlijk per 1 januari 2020 ook gelden voor digitale leermiddelen. Dat blijkt uit het Belastingplan 2020 dat op Prinsjesdag werd gepresenteerd. Het belastingplan moet nog door de Eerste Kamer worden vastgesteld. Op 17 december wordt het plan bespoken in de Senaat.

De wijziging is in lijn met de wensen van de PO-Raad. De PO-Raad maakt zich samen met andere onderwijssectoren al vele jaren hard voor verlaging van het btw-tarief op digitaal lesmateriaal. Scholen kunnen namelijk zo op basis van onderwijskundige overwegingen een keuze maken in plaats van op financiële gronden. Een lager btw-tarief voor digitale leermiddelen zou ook de ontwikkeling naar vormen van blended learning - ofwel het makkelijk kunnen combineren van digitaal en papieren lesmateriaal - kunnen versnellen.

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 en 14.00 – 16.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten