Nieuws

Digitaal portfolio: drie scholen over hun bijzondere zoektocht en samenwerking

Een digitaal portfolio als leerlingvolgsysteem: dat is de wens van drie totaal verschillende scholen. Daarom besloten zij om hun krachten te bundelen en een versnellingsvraag in te dienen. De PO-Raad en Kennisnet ondersteunen de scholen op weg naar het antwoord.  

Hierbij lag de focus niet zozeer op het eindproduct, maar op de leerling en het eigen leerproces. Gaandeweg het proces kwamen de drie scholen erachter dat ze eigenlijk dezelfde behoefte hebben: een modulair portfolio dat aangepast kan worden aan de wensen van de school, in plaats van een kant en klare oplossing.

Dit heeft geresulteerd in een uitgewerkt proces, wensen en voorwaarden voor een flexibel digitaal portfolio. Na de zomer willen de scholen dit voorleggen aan andere scholen die zich aan het oriënteren zijn op het werken met digitale portfolio’s. Lees meer informatie over het proces, de betrokken scholen en het aanmelden op de website van Kennisnet.

 

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 en 14.00 – 16.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten