Nieuws

Evalueer de invulling van onderwijs op afstand met de Monitor hybride onderwijs

Hoe hebben scholen, leraren, ouders en leerlingen invulling gegeven aan online onderwijs op afstand? En wat willen ze graag in de toekomst behouden? De Monitor hybride onderwijs brengt dit voor je in kaart. Nu goed evalueren helpt je bij de toekomstige inzet van digitale leermiddelen en ICT. Doe je mee? 

Deelnemende scholen en besturen krijgen in een persoonlijke rapportage zicht op welke ervaringen leraren, ouders en leerlingen mee willen nemen naar de toekomst. En welke niet. Een mooi startpunt voor blijvende verandering. En waardevolle kennis waarmee je beter voorbereid bent op situaties waarin fysiek lesgeven (tijdelijk) niet mogelijk is. 

Direct aanmelden 

Stel je eigen monitor samen 

De monitor bestaat uit een basismodule voor leraren en schoolleiders of ICT-coördinatoren. Daarnaast is er een aanvullende module voor ouders en leerlingen. Als bestuur of school kies je zelf welke groepen je wil bevragen. Omdat je zelf het beste in kan schatten wat er in deze tijd nodig én mogelijk is. 

Rapportage

Ieder bestuur krijgt zijn eigen monitorrapport met een totaalrapportage over de deelnemende scholen. Ook worden de resultaten per school (bij minimaal zes ingevulde vragenlijsten) weergegeven. Zo weet iedere school wat de ervaringen van het team zijn en wat het team zou willen behouden. Uiteraard is de privacy gewaarborgd. De resultaten van alle deelnemende scholen worden samengebracht in een landelijk rapport dat later dit jaar gepresenteerd wordt. 

Meedoen 

Meedoen? Meld je aan via www.slimmerlerenmetict.nl. Je ontvangt dan aanvullende informatie en de benodigde links naar de vragenlijsten. Wij adviseren om de vragenlijsten zo snel mogelijk te verspreiden binnen je team(s), zodat de ervaringen nog vers zijn.  

Over de monitor

De Monitor Hybride onderwijs is een initiatief van de PO-Raad samen met Kennisnet. Onderzoeksbureau KBA Nijmegen voert de monitor uit. De monitor is onderdeel van het programma Samen Slimmer Leren.