Nieuws

Help de sector vooruit met ICT: Ondersteun een versnellingsvraag

Wilt u meters maken met ICT in uw scholen maar loopt u daarbij tegen belemmeringen aan? Laat het ons weten en stel uw versnellingsvraag. Of ondersteun de vraag van een van uw collega-besturen en draag zo bij aan het sneller vinden van een antwoord. Door enkele technische aanpassingen aan de website is het ondersteunen van vragen nu makkelijker geworden.

Wat zijn versnellingsvragen?

Versnellingsvragen zijn vragen waar diverse schoolbesturen tegenaan lopen bij de ontwikkeling of implementatie van ICT in het onderwijs. Het gaat om vragen die meerdere besturen gemeen hebben en die belemmeren dat de sector op grote schaal ICT inzet voor het geven van onderwijs. De PO-Raad en Kennisnet helpen deze vragen te beantwoorden en blokkades weg te nemen zodat schoolbesturen niet meer ieder voor zich het wiel hoeven uit te vinden.

Zelf een vraag indienen of ondersteunen

Een eigen vraag dient u in door het formulier hiervoor in te vullen. Door een vraag te ondersteunen, laat u zien dat deze inderdaad breder speelt in de sector. Ondersteunen, is belangrijk. Voordat de vraag door de PO-Raad en Kennisnet worden opgepakt, dient deze door minimaal twee andere besturen te worden ondersteund.

Ondersteunen, doet u door simpelweg de te klikken op button ‘Ondersteun deze vraag’ die bij iedere versnellingsvraag te vinden is. U dient daarvoor een profiel aan te maken op Mijn PO-Raad. Na het aanmaken van een profiel kunt u direct ondersteunen. Kijk hier voor een overzicht van alle vragen.

Selectie van vragen

Een onafhankelijke toetscommissie selecteert drie keer per jaar vragen die PO-Raad en Kennisnet oppakken. Ze beoordeelt daarvoor of de ingediende vragen aan alle criteria voldoen. De eerstvolgende selectieronde is op 11 mei 2016.

Snel op de hoogte zijn?

Bekijk ook eens onderstaand filmpje om u in twee minuten op de hoogte te zijn. Of ga naar www.poraad.nl/versnellingsvragen voor alles over versnellingsvragen.