Nieuws

Les op afstand: Scholengroep Dynamiek doet het zo

Video’s opnemen, live instructies geven in een virtueel klaslokaal, digitale vragenuurtjes houden en online challenges bedenken. Nu leerlingen door de coronacrisis massaal thuis zitten, halen scholen alles uit de kast om lesgeven op afstand leuk én makkelijk te maken. Bij Scholengroep Dynamiek verloopt de omslag verrassend soepel, vertelt manager ICT Mieke Engelbertink. “Ik ben supertrots op de energie en creativiteit die vrijkomt!”

Week 2: hoe staat het er nu voor?

Het voelt een beetje vreemd om te zeggen in deze crisistijd, vindt Mieke Engelbertink, maar bij Dynamiek zitten zij en haar collega’s in een fijne flow. Toen het nieuws hen bereikte dat alle scholen per 16 maart zouden sluiten, ging meteen de knop om. “Nu de noodzaak van digitaal werken bij iedereen is geland, hoeven we niemand meer te overtuigen. Alle schoolteams gaan enthousiast aan de slag.”

Lees het volledige artikel op de website van Samen slimmer leren.

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 en 14.00 – 16.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten