Nieuws

Meters maken met onderwijs en ICT? Dien uw versnellingsvraag in

Scholen en hun besturen met een prangende vraag over onderwijs en ICT, een zogenoemde versnellingsvraag, kunnen die nog indienen tot 20 januari van dit jaar. Uit de inzendingen selecteert een toetscommissie diverse vragen die met hulp van de PO-Raad en Kennisnet worden beantwoord. Op die manier helpen zij de sector bij het verder implementeren van ICT om kinderen te laten leren. 

Een vraag indienen

Heeft u ook een ICT-dilemma? Dien uw vraag dan in! Dat kan door dit formulier in te vullen. Scholen kunnen ook komend jaar weer in drie periodes vragen indienen. Na 20 januari volgen dit jaar dan ook twee andere selectierondes. De tweede periode loopt tot woensdag 11 mei 2016 en de derde tot woensdag 21 september 2016. Voor meer informatie en een overzicht van de voorwaarden waaraan uw ICT-vraagstuk moet voldoen om in aanmerking te komen voor selectie, kijkt u op deze pagina

Om zelf een vraag in te dienen, is het van belang dat u een account heeft op Mijn PO-Raad. Inloggen of een account aanmaken, doet u door rechtsboven op deze website te klikken op het tabblad Mijn PO-Raad.

Een vraag ondersteunen

Deelt u de vraag die een collega-bestuur al heeft gesteld, dan kunt u dat kenbaar maken door de vraag te ondersteunen. Dat doet u door op de blauwe knoppen 'ondersteun deze vraag' te klikken die bij iedere individuele versnellingsvraag te vinden zijn. Pas wanneer een vraag twee keer of meer is ondersteund, komt deze in aanmerking voor selectie en hulp door PO-Raad en VO-raad. Iedere vraag kan per bestuur één keer worden ondersteund. Een overzicht van alle versnellingsvragen vindt u op www.poraad.nl/versnellingsvragen.

Ook om een vraag te ondersteunen, dient u een account te hebben (aangemaakt) op Mijn PO-Raad. 

Eerdere vragen

Eerder ingediende vragen hebben inmiddels diverse tussenresultaten opgeleverd. Met de andere zijn deskundigen volop aan de slag. De status van de individuele vragen is te lezen op de webomgeving voor versnellingsvragen

De meerwaarde van versnellingsvragen 

Versnellingsvragen zijn vragen waar diverse schoolbesturen tegenaan lopen bij de ontwikkeling of implementatie van ICT in het onderwijs. Het gaat om vragen die meerdere besturen gemeen hebben en die belemmeren dat de sector primair onderwijs op grote schaal ICT inzet voor het geven van onderwijs. De PO-Raad en Kennisnet helpen deze vragen te beantwoorden en blokkades weg te nemen zodat schoolbesturen niet meer ieder voor zich het wiel hoeven uit te vinden. Resultaten worden daarom met de hele sector gedeeld zodat alle scholen ervan kunnen profiteren.

Snel meer weten over versnellingsvragen en het proces van vraag naar oplossing? Bekijk dan het filmpje.