Nieuws

Nieuwe film: Help, 7(!) systemen om mijn leerlingen te monitoren! Kan dat efficiënter?

Basisschool Het Palet uit Almere gebruikt al veel ICT bij het geven van onderwijs. De leerlingen werken met allerlei programma’s op de tablet. De programma’s werken goed, er is echter één belemmerende factor: Een dashboard waarin de resultaten en voortgang van de leerlingen samenkomen, ontbreekt. Op dit moment moeten leerkrachten op verschillende systemen inloggen om inzicht te krijgen in de voortgang van één leerling. Dat kan efficiënter!

Het Palet diende daarom een versnellingsvraag inbij de PO-Raad en Kennisnet. Versnellingsvragen zijn vragen waar diverse schoolbesturen tegenaan lopen bij de ontwikkeling of implementatie van ICT in het onderwijs. In onderstaand filmpje licht Het Palet zelf toe wat precies het probleem is en welke oplossing de school zelf ziet. Herkent u het probleem? Ondersteun dan hier de versnellingsvraag. Zo helpt u de sector primair onderwijs meters te maken met ICT in het onderwijs.


Een film van Rob Voorwinden

Ook een vraag stellen?

Wilt u ook stappen zetten met ICT op school, maar loopt u tegen vragen en belemmeringen op? Heeft u hulp nodig bij het vinden van een oplossing? Wij helpen u graag verder. U kunt uw vraag indienen door dit formulier in te vullen. De eerstvolgende selectieronde vindt plaats op 11 mei 2016.

Let op, om uw vraag in te dienen, moet u eerst inloggen op Mijn PO-Raad. Heeft u nog geen account? Maak die dan eerst aan.