Nieuws

Steeds meer kinderen belanden met 'tabletnek' bij therapeut

Scholen en ouders zouden beter moeten letten op de zithouding van kinderen. Een groeiend aantal jongeren belandt namelijk met een zogeheten 'tabletnek' bij een therapeut. Dat blijkt uit cijfers van het Zorgkompas, waar het Algemeen Dagblad vandaag over bericht.

Chiropractors, oefentherapeuten en fysiotherapeuten zien een groeiend aantal jongeren op hun spreekuren met een tabletnek. Uit cijfers van het Zorgkompas blijkt dat 40 procent van de 8- tot 18-jarigen met nek- en rugklachten kampt. Verkeerd gebruik van smarpthones en tablets is hier de grootste oorzaak van. In plaats van de apparaten voor hun gezicht te houden, laten kinderen hun hoofd voorover zakken. Therapeuten roepen ouders en scholen op om meer aandacht te hebben voor de juiste houding van kinderen.

Meer informatie

Lees hier het artikel uit het Algemeen Dagblad. RTL Nieuws zette eerder al een aantal tips op een rij voor het voorkomen van een tabletnek.

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 en 14.00 – 16.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten