Nieuws

Verbeteren, vernieuwen of innoveren? Kijk op samenslimmerpo.nl  

Ben je bezig met een verbetertraject binnen je bestuur of school? Kijk dan eens op het nieuwe platform van de PO-Raad: www.samenslimmerpo.nl. Met kennis van experts, praktijkverhalen van onze leden en tools om aan de slag te gaan met de actuele vraagstukken in onze sector. Om ‘samen slimmer’ te worden en te leren van elkaar! 

Op www.samenslimmerpo.nl vind je informatie over belangrijke thema’s die spelen in het primair onderwijs. Van onderwijskwaliteit en digitalisering tot het lerarentekort en Anders organiseren. Zoals:  

Met en voor bestuurders 

Het platform is bestemd voor bestuurders, schoolleiders, projectleiders, beleidsadviseurs en leraren met een specialisme die bezig zijn met de vernieuwing van hun (onderwijs)organisatie en nét die stap extra willen zetten. Je kunt er niet alleen informatie vinden, maar ook zien wie er met soortgelijke vraagstukken bezig is op de netwerkpagina’s van de betrokken besturen en scholen.   

Ontwikkeling van de sector 

Met Samen Slimmer PO wil de PO-Raad de ontwikkeling van de sector stimuleren en besturen en scholen ondersteunen bij de verbeter- en vernieuwingsprocessen in hun organisaties. Anko van Hoepen, vicevoorzitter PO-Raad: ,,We willen de sector ondersteunen bij het ‘slimmer organiseren’ van belangrijke vraagstukken. Op het platform verzamelen, duiden en ontsluiten we kennis op tal van terreinen en delen we ervaringen uit het hele land. Geweldig om te zien hoeveel scholen en besturen al meegewerkt hebben. We kunnen zoveel leren van elkaar!”  

Kijk op Samen Slimmer PO voor 

  • Expertise van deskundigen 
  • Best practices en (praktijk)ervaringen van besturen uit het hele land 
  • Tools en how-to's om direct aan de slag te gaan 
  • Video's en tutorials 
  • Verwijzingen naar onze partnerorganisaties  

Volop in ontwikkeling 

Het platform komt voort uit de website www.slimmerlerenmetict.nl en was in eerste instantie gericht op de toepassing van ICT in het onderwijs. Dat is nog terug te zien aan het thema ‘digitalisering’ dat relatief veel artikelen, downloads en video’s bevat. De komende maanden wordt Samen Slimmer PO verder aangevuld met actuele onderwerpen die spelen binnen het po. Neem dus regelmatig een kijkje.  

Innovatievragen  

De PO-Raad biedt haar leden niet alleen kennis aan via deze website, maar helpt hen ook in de praktijk. Dat gebeurt onder andere via de innovatievragen die op het platform te vinden zijn. Hiermee ondersteunt de PO-Raad besturen en scholen bij hun verandervraagstukken op het gebied van ICT of Anders organiseren. Je kunt hun voortgang volgen via de tab ‘Innovatievragen’. En wellicht doe je er ideeën op voor de aanpak van jouw innovatievraagstuk.  

Inspiratie  

Heb je vragen of opmerkingen over www.samenslimmerpo.nl of wil je zelf ook iets delen? Laat het ons weten via samenslimmerpo@poraad.nl. We horen het graag!