Download

Toolkit: Waarden waarmaken bij digitalisering (PO-Raad)

Wil je bewuste keuzes maken bij digitalisering en zelf de regie nemen over ontwikkelingen? Kijk dan eens naar de toolkit ‘Waarden waarmaken’, vol praktische tips en tools voor schoolteams.

In de toolkit vind je drie tools samengebracht, voor schoolteams die bewuste keuzes willen maken rondom digitalisering. Zo kun je makkelijk zien welke instrument het beste aansluit bij je vraag of situatie. De tools zijn ontwikkeld door de PO-Raad en Kennisnet. 

Bloom: online workshop

 Reis naar het jaar 2035 en verken de impact van technologie. Aan het einde van de workshop heb je als team een gezamenlijk statement geformuleerd over de kansen en risico’s van digitalisering. Dit helpt bij het opstellen of aanscherpen van jullie visie op ICT.

Ethiekkompas: stappenplan

Samen aan de slag met een ethische vraag. Met elkaar doorloop je een aantal stappen, beantwoord je vragen en formuleer je argumenten. Dit zorgt voor inzichten én een antwoord op jullie vraag.

Waardenkader: gespreksdocument

In gesprek over dat wat er echt toe doet. Het waardenkader kun je gebruiken om het gesprek te voeren over de visie op digitalisering en de waarden die daarbij horen. Het zorgt ervoor dat jullie doordacht keuzes maken die passen bij wat jullie belangrijk vinden.

In de Toolkit lees je bij elke tool waarvoor je deze kunt gebruiken en wat deze je oplevert. Je kunt de tools ‘los van elkaar’ inzetten, maar ook in samenhang. Voor een goed gesprek, maar ook tijdens een studiedag. En wie meer wil weten, vindt in de toolkit een overzicht van handige bronnen.