Webinar

Themasessie Verwerkersovereenkomsten – Netwerk Informatiebeveiliging en Privacy po/vo

5 juni 2023
15:30 - 16:30

Online

Organisator(s)
i.s.m. PO-Raad
Interessant voor
Overig

Schoolbesturen zijn verantwoordelijk voor het maken van goede afspraken met leveranciers over het verwerken van persoonsgegevens. Dat doe je door het beoordelen en ondertekenen van een verwerkersovereenkomst. Tijdens deze themasessie staan wij hierbij stil.

Voor de leden van het Netwerk IBP organiseren we op maandag 5 juni aanstaande een themasessie over verwerkersovereenkomsten. De Dienst Verwerkersovereenkomsten, die Kennisnet halverwege mei gaat lanceren, helpt hierbij. Inmiddels zijn er ruim 50 leveranciers aangesloten die hun verwerkersovereenkomsten willen aanbieden via deze nieuwe dienst. En het worden er steeds meer. In deze bijeenkomst zullen we onder andere meer over deze nieuwe dienst vertellen. En we laten zien hoe u hiermee verwerkersovereenkomsten van uw leveranciers beoordeelt en ondertekent.   

Daarnaast geeft SIVON een toelichting op het traject over het toetsen van verwerkersovereenkomsten. Een schoolbestuur is verantwoordelijk om een verwerkersovereenkomst te toetsen bij een leveranciers. Om schoolbesturen en leveranciers te ontlasten, gaat SIVON dit landelijk oppakken. Er wordt zowel een theoretische als praktische toets uitgevoerd.  

Alvast meer weten over de Dienst Verwerkersovereenkomsten?

Aanmelden 

Ben je  al lid van het Netwerk Informatiebeveiliging en Privacy po/vo? Dan hoef je  niets te doen. Leden van het netwerk ontvangen een aanmeldformulier voor de themasessie.  Ben je nog geen lid, meld je dan aan voor Netwerk Informatiebeveiliging en Privacy po/vo en ontvang ook een uitnodiging voor de themasessie. 

Over het Netwerk Informatiebeveiliging en Privacy po/vo   

De afgelopen jaren is informatiebeveiliging en privacy (IBP) steeds belangrijker geworden in het primair en voortgezet onderwijs. Omdat IBP ingewikkelde materie kan zijn, helpt het vaak om samen te werken. Het Netwerk IBP is dé plek om met collega’s die zich bezighouden met IBP, kennis en ervaringen te delen. Het netwerk is van de schoolbesturen zelf.  Kennisnet, SIVON, PO-Raad en VO-raad bieden informatie en ondersteuning.  Het Netwerk IBP organiseert regelmatig bijeenkomsten. Naast webinars en themasessies komt het netwerk 3 á 4 keer per jaar samen op netwerkbijeenkomsten. Aanmelden voor het netwerk is kosteloos.