Nieuws

Vragen over onderwijs op afstand? Stel ze aan het loket

In korte tijd hebben scholen in het primair onderwijs het lesgeven op afstand in de steigers gezet. De PO-Raad en partners ondersteunen de sector onder andere met online tutorials en het platform lesopafstand.nl. Naast tips, hulpmiddelen, doorverwijzingen en adviezen vind je hier nu ook een loket waar onderwijsprofessionals hun vraag kunnen stellen.  

Dit loket is een initiatief van de PO-Raad, VO-raad, het ministerie van OCW en Kennisnet. Onderwijsprofessionals kunnen hier terecht voor vragen over thema’s als leermiddelen, privacy en beveiliging maar ook over onderwijsachterstanden en ouderbetrokkenheid. 

Hoe werkt het?

  1. Ga naar www.lesopafstand.nl/loket 
  2. Kies het thema waar je vraag over gaat en geef je toelichting
  3. Binnen een werkdag neemt een expert van een van de betrokken organisaties contact met je op.  
Over lesopstand.nl
po.lesopafstand.nl is een samenwerking tussen Kennisnet, het ministerie van OCW, en de PO-Raad. Hier kunnen onderwijsprofessionals terecht voor tips voor lesgeven op afstand en alle facetten die hierbij komen kijken. Denk aan ict-infrastructuur, samenwerken, toetsen en contact met leveranciers. Ook voor ouders is er een pagina, waar zij didactische en pedagogische tips, nuttige links en tips om goed met school te communiceren vinden. Lesopafstand.nl is een lerend platform. Scholen kunnen hun ervaringen delen met lesopafstand.nl. Zo kunnen ook andere scholen profiteren van geleerde lessen en inzichten.