Online bijeenkomst

Webinar: Samen Onderzoeken: hoe werkt het?

8 december 2022
12:00 - 13:00

Online

Organisator(s)
Georganiseerd door extern
Interessant voor
Bestuurders
Schoolleiders
Leraren
Overig

Op donderdag 8 december kan je van 12.00 – 13.00 uur deelnemen aan een webinar waarin je mee wordt genomen in het Samen Onderzoeken in de Werkplaats Onderwijsonderzoek POINT. Hoe komt het dat zowel leraren als onderzoekers enthousiast zijn, resultaten boeken en de samenwerking enorm waarderen? Betrokkenen van de Werkplaats Onderwijsonderzoek POINT vertellen het zelf. Deze werkplaats startte in 2016 met 11 scholen. Inmiddels zijn er zo’n 35 scholen, verschillende pabo’s, universiteiten aangehaakt, zijn er vier POINT-werkplaatsen en worden er nieuwe POINT-werkplaatsen voorbereid.

POINT staat voor Passend Onderwijs met Ieder Nieuw Talent. Binnen POINT staan praktijkvragen uit de scholen centraal om kennis te delen, maar ook samen te ontwikkelen. Gericht om het onderwijs op de (eigen) school en in de groep rond kinderen met allerlei talenten te versterken. Wat gebeurt er in deze werkplaatsen? Hoe vullen leraren, onderzoekers, opleiders hun rollen actief en evenwaardig in? Hoe werkt samen onderzoeken en wat zijn de sleutelelementen waarom het in de POINT-werkplaatsen goed werkt? Waar kun je allemaal aan denken als je een onderwijsonderzoeks-werkplaats zou willen starten? En vooral ook: wat maakt dat deze manier van werken bijdraagt aan je werkplezier en je denken verdiept en handelen versterkt! Zowel van leraren als onderzoekers.

In dit webinar staan deze vragen centraal én is er ruimte om live jouw vraag in te brengen! Aan tafel zitten Nathalie Zwijsen, leerkracht en zes jaar deelnemer van de POINT-werkplaats, Sven Mathijssen, onderzoeker en specialist hoogbegaafdheid en Anouke Bakx, lerarenopleider/onderzoeker en initiatiefnemer van de POINT-werkplaatsen.

Aanmelden? 

Maak gebruik van het aanmeldformulier