Nieuws

Word lid van het Netwerk Onderzoeksscholen!

Is jouw school een onderzoekschool en wil je graag leren van collega onderzoeksscholen en experts? Meld je dan aan voor het Netwerk Onderzoeksscholen van het Platform Samen Onderzoeken, een initiatief van de PO-Raad en het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek.  

Wat is een onderzoeksschool?

Onderzoeksscholen zijn scholen die systematisch werken aan het verbeteren van de kwaliteit van hun onderwijs. Deze scholen beschikken over de volgende kenmerken:

  • Structureel werken aan het verbeteren van de onderzoekscultuur op verschillende niveaus binnen de school.
  • Uitvoeren van praktijkonderzoek gericht op het verbeteren van het eigen onderwijs binnen de eigen school.
  • Gebruik maken van bestaande kennis, zoals literatuur.
  • Samenwerken en samen leren met collega’s en experts binnen en buiten de school.

Voordelen voor deelnemers

Deelnemers ontvangen professionele begeleiding van het netwerk door inhoudelijk expert Anje Ros, lector Goed leraarschap, goed leiderschap van Fontys Hogeschool Kind en Educatie. Daarnaast zijn er mogelijkheden om vragen te stellen aan verschillende experts en collega onderzoeksscholen. Verder ontvangen deelnemers praktische ondersteuning in de vorm van relevante artikelen, tools, podcasts en filmpjes. 

Meer info en aanmelden?

Bezoek de website van het Platform Samen Onderzoeken

Over het Platform Samen Onderzoeken
Het Platform Samen Onderzoeken vloeit voort uit de ontwikkelagenda ‘Lerend onderwijs voor een lerend Nederland’ en het vervolgadvies ‘Slimme Verbindingen’. Doel van de ontwikkelagenda is om de Kennisinfrastructuur voor het onderwijs te versterken en onderwijs en onderzoek sterker met elkaar te verbinden. Op het Platform Samen Onderzoeken zijn ook andere activiteiten uit de ontwikkelagenda te vinden. Denk aan de Leergang Onderzoeksmatig Besturen, de Kennistafels of de Pilot gratis toegang tot wetenschappelijke publicaties.

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten