Nieuws

Beroepsvereniging Academici Basisonderwijs opgericht

Sinds kort kunnen academisch geschoolde leerkrachten lid worden van de Beroepsvereniging Academici Basisonderwijs (BAB). De BAB heeft als doel het behartigen van de belangen van academici in het basisonderwijs, het delen van wetenschappelijke kennis en ervaringen en het waarborgen van de professionaliteit.

De PO-Raad ondersteunt de oprichting van de BAB en vindt dat academici een goede plek horen te krijgen in het basisonderwijs. Rinda den Besten: „In onze sector is er behoefte aan academisch geschoolde leerkrachten. Zij brengen onderzoekende vaardigheden de school binnen en benutten kennis uit onderzoek om de kwaliteit van ons onderwijs, in samenwerking met de overige leerkrachten, verder te verbeteren. Het is goed dat er nu een beroepsvereniging is opgericht waar kennis en ervaring onderling gedeeld kan worden. Vanuit de PO-Raad blijven wij graag goed in gesprek met de beroepsvereniging.”

Eind maart heeft de PO-Raad in samenwerking met de BAB een bijeenkomst voor jonge academici georganiseerd. Een kort verslag en sfeerimpressie vindt u hier.

Meer informatie over de BAB vindt u op de website www.bab.nl