Nieuws

Hoe doen uw collega’s het? Bezoek een referentieschool

Scholen die zich ontwikkelen naar een lerende organisatie hebben een continue verbetercultuur. Op deze lerende scholen leert het hele team van en met elkaar (en van collega’s op andere scholen) en daar worden de leerlingen beter van. Door bij een van deze scholen op bezoek te gaan, kunt u profiteren van de kennis en expertise die in de scholen aanwezig is.

Wilt u weten hoe andere scholen zich ontwikkelen naar zo’n lerende organisatie? Wilt u wel eens sparren met andere scholen die voor dezelfde uitdagingen staan als uzelf - bijvoorbeeld op het vlak van begeleiding en professionalisering van (nieuwe) collega’s, teamleren, eigenaarschap van beleid, feedback? Neem dan eens een kijkje in de keuken van een referentieschool. 

Referentiescholen van School aan Zet

Sinds 2012 doorlopen ruim 2.700 scholen in het primair en speciaal onderwijs een programma van School aan Zet. Dit schooljaar zetten negentien van deze scholen de deuren open voor schoolleiders en docenten van andere scholen. Deze scholen hebben een ontwikkeling doorgemaakt in hun ontwikkeling naar (onderdelen van) lerende organisatie en zijn bereid hun ervaringen te delen met andere scholen. Daarom zijn zij referentieschool van School aan Zet. De negentien referentiescholen, verspreid over heel Nederland, zijn een mix van grote en kleine scholen, met verschillende schooltypes en denominaties, en elk met een eigen invulling van de lerende organisatie. 

Leer de referentiescholen kennen

Benieuwd naar de negentien referentiescholen en hoe u ze kunt ontmoeten? Lees dan de portretpagina’s en plan gemakkelijk een bezoek in via de online kalender op de website van School aan Zet.