Nieuws

Leraar van het jaar 2019: Anouk Huijs en Chantal Goedertier

Anouk Huijs en Chantal Goedertier mogen zich leraar van het jaar 2019 noemen. Op de slotdag van de Nederlandse Onderwijstentoonstelling 2019 ontvingen zij zaterdag uit handen van minister Arie Slob (Onderwijs) de prijs.

De titel wordt uitgereikt in vier categorieën. Huijs, lerares van groep 2/3 van basisschool Natuurlijk in Blerick, werd verkozen voor het primair onderwijs en Goedertier, leraar op Altra met de Bascule in Amsterdam, voor het speciaal onderwijs. Huijs zegt tegen Omroep Venlo vereerd te zijn met de titel en hoopt met haar ambassadeurschap de sector en onderwijsgemeenschap ‘als een positieve beweging’ te kunnen neerzetten. Het gesprek gaat vaak over werkdruk en salarissen, en dat is heel begrijpelijk, maar het grotere plaatje moeten we niet uit het oog verliezen, aldus de winnares PO. 'We doen het echt ergens voor!'

Andere genomineerden in de categorie primair onderwijs waren Jan van de Ven & Thijs Roovers en Milou den Houdijker. Goedetier werd verkozen uit de favorieten Esther Wokke, Sophie de Goei en zijzelf. Andere leraren van het jaar werden gekozen binnen het VO en het MBO.

De PO-Raad feliciteert Huijs, Goedertier en de andere winnaars met hun titel.