Nieuws

Leraar van het jaar 2021: Angela Esajas en Jasper van der Noordt

Angela Esajas en Jasper van der Noordt mogen zich leraar van het jaar 2021 van respectievelij khet primair onderwijs en het speciaal onderwijs noemen. De winnaars werden tijdens een spannende live-stream van de NOT op zaterdag 4 december.

De titel wordt uitgereikt in vier categorieën. In de categorie primair onderwijs won Angela Esajas; een energieke leerkracht die haar leerlingen van groep 7/8 op de Driemaster in Almere het gevoel wil geven dat ze ertoe doen. Ze gelooft niet in zwakke scholen en vindt het beroep leraar het tofste van de wereld: “Als leraar vorm je de kinderen, wij zijn hun springplank voor hun professionele leven.” De jury oordeelt dat het verhaal van Angela er een is dat binnenkomt. “Haar verhaal ademt charisma, authenticiteit en enthousiasme. Ze is een kandidaat die haar rol pakt om het verschil te maken.”

Leraar van het jaar in het speciaal onderwijs Jasper van der Noordt wil het speciaal onderwijs graag in een positiever daglicht stellen. “Ook wil ik graag lerarenopleidingen uitnodigen, zodat meer toekomstige leraren weten wat het speciaal onderwijs inhoudt.” De jury ziet een docent die zijn leerlingen met liefde en respect begeleidt. “Hij is een leraar die verbinding zoekt met het voortgezet onderwijs en de arbeidsmarkt.”

Andere genomineerden in de categorie primair onderwijs waren Cherelle Bouwen en Linda Mansveld. Van der Noordt werd verkozen uit de favorieten  Ron Bouquet, Wouter den Engelsman en hijzelf. Andere leraren van het jaar werden gekozen binnen het VO en het MBO.

De PO-Raad feliciteert Esajas, Van der Noordt de andere winnaars van harte met hun titel!

Juichend jongetje