Nieuws

Leraren van het Jaar 2017 bekend

Tjeerd van den Elsen en Christa Rietberg mogen zich een jaar lang 'Beste leraar van Nederland' noemen. Tjeerd staat voor groep 6 van basisschool De Vijf Hoeven in Tilburg en Christa werkt als vakleerkracht bewegingsonderwijs op so de Aventurijn in Almere. Afgelopen zaterdag werden zij in Amersfoort uitgeroepen tot Leraar van het Jaar 2017 in het primair onderwijs.

Tjeerd van den Elsen mag met zijn titel een jaar lang als ambassadeur van zijn sector aan de slag, waarbij hij zijn 'inspiratie, innovatie en passie mag uitdragen en delen met de rest van lesgevend Nederland', aldus de Onderwijscoöperatie, die de Leraar van het Jaar-verkiezing sinds 1999 organiseert.

Christa Rietberg werd geroemd om de manier waarop zij gedrag en leren verbindt. Haar ambassadeurschap wil ze inzetten om alle leerlingen op hun eigen niveau en wijze mee te laten draaien met het lesaanbod. 'Ze is gedreven, leergierig en optimaliseert het onderwijs, samen met collega’s', aldus de Onderwijscoöperatie. Haar hart ligt bij het geven van bewegingsonderwijs aan leerlingen met een speciale onderwijsbehoefte. 

De PO-Raad feliciteert Tjeerd en Christa met hun ambassadeurschap!