Nieuws

Nieuwe versie van het katern ‘Samen leren in netwerken’ gelanceerd

Hoe zet je een succesvol en bestendig leernetwerk op? Welke rol hebben schoolleiders en bestuurders hierin? En wat kun je als schoolleider en/of bestuurder zelf halen uit een leernetwerk? Deze vragen worden beantwoord in de nieuwe versie van het katern ‘Samen leren in netwerken. Leernetwerken voor en door schoolleiders en bestuurders’.

Vandaag lanceerden de PO-Academie en VO-academie op het VO-congres een nieuwe versie van het katern. Marc Mittelmeyer (bestuursvoorzitter CVO) ontving uit handen van Marijne Tesser (PO-Raad) en Eva van Cooten (VO-academie) een exemplaar van het nieuwe katern. De oorspronkelijke publicatie (2015) was vooral een beschrijving van bestaande netwerken met theorie. In deze herziening ligt de focus vooral op de theorie en kennis die we hebben over leernetwerken.

Om nog beter te worden in ons vak hebben we elkaar nodig. Of je nu leerkracht op een basisschool bent, docent Nederlands, directeur of bestuurder. We kunnen elkaar helpen bij vragen, coachen in de praktijk en elkaar inspireren over nieuwe methoden en technieken. Het is daarom niet vreemd dat in het onderwijs leernetwerken een belangrijke vorm zijn om je te professionaliseren, om een onderwijsvraag op te pakken of om de samenwerking binnen of buiten een school weer te geven. 

Kennis, inzichten en ervaringen over leernetwerken 

Daarom zijn de PO-Academie en VO-academie blij dat dit katern er is. Het biedt kennis, inzichten en ervaringen over leernetwerken. Het geeft ook een overzicht van de soorten leernetwerken. En, niet onbelangrijk, het doel van een netwerk staat centraal. Net zoals je een schoolvisie ontwikkelt voordat je je onderwijs verder inricht, is het belangrijk stil te staan bij deze vragen voor je een leernetwerk start: Waarom wil je een netwerk oprichten? En wat moet het opleveren, voor de deelnemers, voor de school en voor de leerlingen? 

Nieuwe versie van het katern ‘Samen leren in netwerken’ gelanceerd

Downloads

Katern ‘Samen leren in netwerken. Leernetwerken voor en door schoolleiders en bestuurders’ (pdf)
PDF, 3.19 MB

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten