Nieuws

Onderzoek ingezet om onderwijs te verbeteren? Maak kans op de NRO-onderwijsprijs 2016!

Is op uw school relevant wetenschappelijk onderzoek op doeltreffende manier vertaald naar de onderwijspraktijk? Dan maakt de betreffende leraar, zorgcoördinator of schoolleider mogelijk kans op de NRO-onderwijsprijs 2016 ter waarde van 2000 euro.

Over de NRO-onderwijsprijs
De NRO-onderwijsprijs is in het leven geroepen om het belang van evidence informed onderwijs en een onderzoekende houding van leraren te stimuleren. De NRO-onderwijsprijs is een initiatief van het NRO in samenwerking met de PO-Raad en de VO-raad.

Vervolgprocedure en uitreiking NRO-onderwijsprijs
Uit de inzendingen selecteert een jury per onderwijssector (PO, VO en MBO) één inzending. Vervolgens wordt er door een filmmaker een professioneel filmpje op school gemaakt. Deze film wordt op de website van het NRO geplaatst om andere onderwijsprofessionals te inspireren. Daarnaast mag de film ook voor eigen doeleinden gebruikt worden. Tijdens het NRO-congres op 2 november 2016 presenteren de genomineerden hun inzending aan de deelnemers van het congres. Een jury selecteert vervolgens de winnaar die de NRO-onderwijsprijs in ontvangst mag nemen. Het publiek kiest een publiekswinnaar.

Aanmelden
Aanmelden kan tot 30 juni 2016 via de website van het NRO.