Nieuws

Subsidieregeling ‘basisvaardigheden’ Masterplan aangekondigd, PO-Raad blijft kritisch

Scholen die gebruik willen maken van de subsidieregeling die hoort bij het zogenoemde masterplan basisvaardigheden, kunnen zich van half augustus tot eind september aanmelden bij DUS-I. Dat staat te lezen in de vooraankondiging die minister Wiersma deze week heeft gepubliceerd.

Het plan van minister Wiersma moet er voor zorgen dat scholen die nu moeite hebben de basisvaardigheden bij hun leerlingen op orde te krijgen hulp krijgen vanuit zijn departement. Daarvoor wordt op dit moment een ondersteuningsdienst opgetuigd vanuit OCW en worden er 75 ‘basisteams’ beschikbaar komen  die vanaf de werkvloer moeten helpen betere resultaten te boeken.

De PO-Raad is kritisch op de gekozen aanpak en liet dat begin juni al in een brief aan minister Wiersma weten. De plannen zijn kansrijker als de minister het onderwijs zelf in staat stelt meer ondersteuning te regelen en het plan van de basisteams als hulptroepen laat varen. Al is het maar omdat deze teams een extra wissel trekken op de toch al krappe arbeidsmarkt in het primair onderwijs.

Op het departement wordt op dit moment nog aan een reactie op deze brief gewerkt: de regeling waarvoor scholen zich kunnen melden is ook pas in de loop van augustus klaar. OCW wil echter al in oktober van start met het project, dat vooralsnog loopt tot 2024 en als korte termijn-maatregel staat ingeboekt.

rekenen

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten