Les op Afstand

Overal in de sector zien we bereidheid om te delen en van elkaar te leren. Daarom interviewen we bestuurders en onderwijsprofessionals over hoe zij omgaan met de situatie en vragen naar hun zorgen en tips voor collega’s.

Uitlenen devices - regel het goed

Als de school iPads of Chromebooks uitleent om afstandsonderwijs te realiseren bij de kinderen thuis, is het aan te raden ouders een bruikleenovereenkomst te laten tekenen. Zo is één en ander ook goed geregeld, mocht er onverhoopt iets met het materiaal gebeuren.

Laatste nieuws

  • Het nieuwe kabinet heeft besloten de huidige quarantainemaatregelen te versoepelen, omdat deze te ontwrichtend zijn voor de maatschappij. Dat betekent dat iedereen die minimaal een week geleden een boosterprik heeft ontvangen of recentelijk besmet is geweest met het coronavirus (minder dan 8 weken geleden) niet in quarantaine hoeft na nauw contact met een besmet persoon, mits er geen klachten zijn. 

  • Het kabinet heeft besloten dat scholen in het primair onderwijs hun deuren weer mogen openen vanaf maandag 10 januari. Op scholen blijven dezelfde corona-maatregelen gelden als voor de kerstvakantie. De PO-Raad is blij met het kabinetsbesluit en gaat graag met het nieuwe kabinet in gesprek over een coronastrategie voor de langere termijn.  

Agenda

Net aangekondigd

Meer agenda-items

Besturen in crisistijd

Esther Kopmels, voorzitter van de Raad van Bestuur bij PCBO Apeldoorn, verwacht dat het onderwijs een lange overgangsfase tegemoet gaat met landelijke voorschriften.

Les op afstand

Scholengroep Dynamiek doet het zo (Mieke Engelbertink, Scholengroep Dynamiek) Over creativiteit en flow in crisitijd.

Besturen in crisistijd

‘Wij profiteren nu van onze investering in samenwerking’ (Sylvia Veltmaat, Flores) Over hoe bij Flores alle chromebooks over de scholen werden herverdeeld.

Les op afstand

Scholenstichting KPOA doet het zo (René van den Broek, Scholenstichting KPOA) Over het verder gaan met leerlijnen en leerdoelen.