Opvang leerlingen

Agenda

Net aangekondigd

Meer agenda-items

Veelgestelde vragen

 • Is het ook het advies om 1,5 meter afstand te bewaren tijdens de lessen lichamelijke opvoeding voor de kinderen die nu gebruik maken van de opvang op school? Kunnen de gymlessen doorgang vinden?

  De RIVM-richtlijn voor deze kinderen is ook om 1,5 meter afstand te bewaren, al ervaren de kinderen die nu naar school komen geen klachten. Dit kan lastig zijn in een schoolse setting, zeker tijdens de gymlessen. Daarom stelt de Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding (KVLO) dat er geen gym wordt gegeven aan de kinderen die op school opgevangen worden.
  Toch moeten ook de kinderen die nu op school opgevangen worden voldoende bewegen. Om de richtlijnen van de RIVM zo veel mogelijk te blijven volgen, zal dit anders vormgegeven worden dan de reguliere gymlessen. Een afstand bewaren van 1,5 meter kan een uitdaging zijn. De KVLO heeft tips hoe je gym op afstand kunt organiseren. Veel van deze activiteiten kunnen ook buiten plaats vinden, met genoeg onderlinge afstand. Zie: https://www.kvlo.nl/nieuws/berichten/gym-op-afstand-lessen-delen21.html

 • Gemeenten hebben een taak om de coördinatie voor de opvang van kinderen van ouders met vitale beroepen te regelen. Onze gemeente wacht alleen maar af. Wat is exact de verantwoordelijkheid van de gemeente in deze? Hoe krijgen we beweging hierin?

  Zie het bericht van de VNG hierover: https://vng.nl/nieuws/opvang-kinderen-op-scholen-en-kinderopvang-ivm-coronavirus. Je kunt jouw gemeente op dit bericht wijzen en verzoeken hun verantwoordelijkheid te nemen.

 • Een ouder van een leerling maakt schoon bij de politie; politie is een cruciaal beroep, schoonmaak volgens de lijst niet behalve als je in het ziekenhuis werkt. Moeten we de leerling opvang bieden?

  Alles is er op gericht om de cruciale beroepen door te laten werken. Als er binnen een politiekantoor niet meer schoongemaakt wordt, dan kan de politie niet meer doorwerken. Wij adviseren om te kijken op welke plek de desbetreffende ouder schoonmaakt. Als die instantie of organisatie in de lijst met cruciale beroepen staat, probeer dan om opvang te bieden.