Multifunctionele accommodaties

HIER KOMT DE TEKST

Alle inhoud binnen dit onderwerp

Agenda

Komende evenementen

Meer agenda-items

Veelgestelde vragen

  • Wij willen graag een multifunctioneel schoolgebouw (MFA) of een brede school laten bouwen. Zijn er subsidies voor dergelijke projecten?

    Er zijn geen specifieke subsidies voor het ontwerpen en bouwen van scholen. Een schoolbestuur dat plannen heeft voor de bouw van een dergelijk pand en die plannen heeft laten goedkeuren,  krijgt een speciaal bouwbudget. Daarin zitten begeleidings-, architect- en bouwkosten besloten.

    Dat bouwbudget is momenteel dusdanig laag (gelijk aan de VNG-norm in de huisvestingsverordening) dat de PO-Raad adviseert met de gemeente in gesprek te gaan. Mogelijk is die bereid mee te betalen aan de duurzaamheid en veiligheid van het gebouw.

    Wanneer u een multifunctioneel schoolgebouw wilt bouwen, kunt u de gemeente daarnaast vragen om een aanvullend krediet waarmee u de plannen in de voorbereidingsperiode kunt afstemmen met de diverse betrokken partijen.

    Heeft niemand binnen uw organisatie ervaring met het bouwen van een nieuw schoolgebouw, dan raadt de PO-Raad u aan een goed adviesbureau in de arm te nemen.