SIVON

De PO-Raad steunt de ontwikkeling van de coöperatieve vereniging SIVON. Hierin werken schoolbesturen in het primair en voortgezet onderwijs samen aan een stabiele ICT-infrastructuur en kwalitatieve ICT-voorzieningen voor scholen in Nederland.

De leden van SIVON delen hun kennis en expertise op ICT-gebied, informatiebeveiliging, privacy en leermiddelen en leeromgeving. Daarnaast bundelen ze hun marktvragen en trekken ze gezamenlijk op naar leveranciers. Dit levert een betere prijs-kwaliteitverhouding op, en het bespaart tijd en energie. 

Waarom vindt de PO-Raad de ontwikkeling van SIVON belangrijk?

De PO-Raad stimuleert haar leden om lid te worden van SIVON. Evident is dat digitalisering de komende jaren steeds belangrijker wordt voor het primair en voortgezet onderwijs. Zo heeft de periode van thuisonderwijs laten zien hoe belangrijk het is om ICT binnen het onderwijs goed te hebben geregeld. Aan schoolbesturen de taak om goede ICT voor hun organisatie te facilliteren.

Binnen de coöperatie SIVON bundelen op dit moment 225 besturen uit het po en vo daarom hun krachten. Maar om een stevige gesprekspartner te kunnen zijn richting de markt, is er een grotere ledenbasis nodig. Zo heeft de sector regie op de ontwikkeling van ICT en kunnen de kansen van digitalisering optimaal benut worden.   

In onderstaande video vertellen leden van SIVON wat het lidmaatschap hen oplevert. 

Laatste nieuws

Agenda

Net aangekondigd

Meer agenda-items

Weten wat SIVON voor jouw schoolorganisatie kan betekenen? Op hun website vind je meer informatie over het dienstenaanbod en kan je jouw bestuur aanmelden als lid.