Kennisgroep P&O

Docent dit een jonge meid iets voortekent op een digitaal schoolbord

P&O-ers ondersteunen het schoolbestuur en schooldirecteuren zodat zij een goede werkgever kunnen zijn. Die zorgen ervoor dat de randvoorwaarden op orde zijn waardoor de leraar zo goed mogelijk zijn werk kan doen. En aangezien de leraar de belangrijkste factor is voor goed onderwijs komt dit de leerling ten goede. De kennisgroep P&O helpt P&O- ers bij het vormgeven van HR-beleid in de eigen school.

Over de kennisgroep

De kennisgroep P&O bestaat uit P&O-ers in het primair onderwijs van wie het schoolbestuur lid is van de PO-Raad en uit schoolleiders en schoolbestuurders met HRM in hun portefeuille. Zij bespreken alle ontwikkelingen op het terrein van P&O. De groep krijgt informatie over bijvoorbeeld de cao voor het primair onderwijs en landelijke ontwikkelingen op het gebied van arbeidsrecht. Deelnemers kunnen daarnaast praktijkvoorbeelden en oplossingen delen met hun collega’s uit het veld. De PO-Raad gebruikt de input uit de bijeenkomsten bij haar beleidsontwikkeling en lobbyactiviteiten.

De kennisgroep komt vier keer per jaar bijeen. Deelnemers aan de kennisgroep kunnen zich voor iedere bijeenkomst aanmelden via de website van de PO-Raad. De samenstelling van de kennisgroep bij bijeenkomsten is dan ook wisselend. Voor alle bijeenkomsten geldt dat deze beginnen met een inloop met lunch om 12:30 uur. De Kennisgroep duurt van 13:00-16:00 uur. Locatie: Domstad, Koningsbergerstraat 9 te Utrecht.

Thema's

De agenda van de Kennisgroep wordt door de actualiteit bepaald. Aan bod komt bijvoorbeeld:

 • De CAO PO en afspraken daarin over professionalisering en duurzame inzetbaarheid.
 • Implementeren van de CAO PO
 • De Wet werk en zekerheid.
 • Vervangingsbeleid

Agenda

Komende evenementen

 • di
  08
  okt

  Kennisgroep P&O 2019

  12:30 - 16:00
  Utrecht
  Georganiseerd door: 
  PO-Raad
  Interessant voor: 
  Bovenschoolse staf
 • di
  03
  dec

  Kennisgroep P&O 2019

  12:30 - 16:00
  Utrecht
  Georganiseerd door: 
  PO-Raad
  Interessant voor: 
  Bovenschoolse staf
Meer agenda-items