Hoe zet je Human Resource management (HRm) strategisch in om je onderwijskundige doelen te behalen? De PO-Raad organiseert hierover meerdere masterclasses voor schoolbestuurders, HR-professionals en/of schoolleiders. Tijdens de masterclasses zoomen we in op belangrijke aspecten van strategisch HR-beleid en gebruiken we casuïstiek uit de huidige onderwijspraktijk.

Strategisch HR-beleid is van cruciaal belang voor de kwaliteit van het onderwijs, nu en in de toekomst. Leraren en schoolleiders zijn de belangrijkste aangrijpingspunten voor de kwaliteit van onderwijs. En dit betekent dat goed HR-beleid een belangrijk middel kan zijn om de kwaliteit van het onderwijs te waarborgen en om verbeteringen in het onderwijs te realiseren. Daarnaast draagt strategisch HR-beleid bij aan het binden en boeien van medewerkers, een belangrijke functie met oog op de uitdagingen waar de sector mee te maken heeft.

De verschillende masterclasses zijn afzonderlijk te volgen. Wegens de corona-maatregelen vinden de masterclasses online plaats. Van elke masterclass verschijnt ook een podcast met de belangrijkste opbrengsten van de masterclass.

Deelname aan de masterclasses is gratis. Ben je geïnteresseerd in deelname aan een masterclass, maar heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op via een e-mail aan: Yvonne van Dijke.

Kapstok

  

De masterclasses

8e. Van beoordelen naar continu ontwikkelen
Maandag 29 maart 2021 van 15.30 tot 17.00 uur door Kilian Wawoe.

7e. Het grijpbaar maken van ervaren werkdruk
Dinsdag 23 maart 2021 van 15.30 tot 17.00 uur door Douwe van der Zee en Lisanne Pistorius.

6e. De kansen van het functiehuis
Dinsdag 2 maart 2021 van 15.30 tot 17.00 uur door Annemart Wieland.

5e. Werkateliers HR analytics en data analyse
Dinsdag 9 februari en donderdag 4 maart 2021 van 9.00 tot 11.00 uur door Frederieke de Bruin.

4e. Diversiteit en inclusief werkgeverschap

Donderdag 11 februari 2021 van 15.30 tot 17.00 uur door Saniye Çelik.

Heb je de masterclass gemist of wil je de informatie delen met iemand anders? In onderstaande podcast bespreekt Saniye Çelik in circa 30 minuten de uitdagingen en de strategische meerwaarde van diversiteit en inclusief werkgeverschap.

 

3e. Loopbaangericht human resource development

Dinsdag 26 januari van 15.30 tot 17.00 uur door Marinka Kuijpers.

In onderstaande podcast vertelt Marinka Kuijpers in 30 minuten over het economische en zingevingsperspectief op leven lang ontwikkelen en de implicaties voor HRD/HRM-beleid.

 

2e. Teamgericht organiseren in het basisonderwijs

Dinsdag 12 januari 2021 van 15.30 tot 17.00 uur door Ben van der Hilst en Gaby de Jongh. 
Nu ook als podcast. Luister naar het gesprek met Ben van der Hilst en Gaby de Jongh naar aanleiding van hun masterclass:

 

1e. Van onderwijskundige doelen naar strategisch HR-beleid

Dinsdag 1 december 2020 van 15.30 tot 17.00 uur door Eva Knies.
Nu ook als podcast. Luister naar het gesprek met Eva Knies naar aanleiding van haar masterclass:

Er worden in de loop van het eerste kwartaal van 2021 nog meer masterclasses georganiseerd. Deze zullen op deze pagina komen te staan. Wil je er zeker van zijn dat je niks mist? Mail dan Yvonne van Dijke om op de hoogte te worden gehouden. Ben je geïnteresseerd in een masterclass, maar kan je niet op de desbetreffende datum? De informatie uit de masterclasses zullen we via opnames en podcasts beschikbaar maken op ons kennisplatform samenslimmerpo.nl.