Toolbox

Toolbox Onderwijs ontwerpen met Design Thinking

Met de toolkit ontwerp je onderwijs waarmee je leerlingen 21e eeuwse vaardigheden inzetten. Tegelijkertijd werk jij als leraar zelf ook aan deze vaardigheden. Door bijvoorbeeld een filmpje te maken, je doelgroep te interviewen of te werken met een mindmap of flowchart.

Design Thinking

De toolkit is gemaakt rondom het principe van Design Thinking. Dat is een populaire methode om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen in het bedrijfsleven. Creatief en innovatief. De tool Design Thinking is toegesneden op het onderwijs. Zodat scholen er eigentijds onderwijs mee kunnen ontwerpen. En leraren kunnen reflecteren op de inzet van hun eigen 21e eeuwse vaardigheden.

Deze toolkit is het resultaat van de versnellingsvraag van Stichting WereldKidz. Lees meer over de inhoud, achtergrond en het proces bij deze stichting.

Je vindt meer context over de Toolkit Design Thinking op de website Samen Slimmer PO, deze is onderdeel van de bredere Toolkit Innovatie. Lees bijvoorbeeld de artikelen Haal het maximale uit Design Thinking of Mindset bij Design Thinking.

Of download de toolkit hieronder.