De PO-Raad is op zoek naar een ervaren trainer die enthousiast aan de slag wil gaan met het ondersteunen van scholen en besturen bij het gebruik van Vensters, van de eerste gebruikerservaringen tot de verdiepende professionalisering. Ben jij bekend met de onderwijssector, ervaren met het ontwikkelen en verzorgen van trainingen en ben je in staat snel in te spelen op vragen van scholen en besturen? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe collega!

Het gaat goed met het primair onderwijs in Nederland, en dat laten we graag zien! Hiervoor is goede verantwoording nodig vanuit scholen en schoolbesturen. De PO-Raad ondersteunt de sector bij het verantwoorden, dit doen wij onder andere met het programma Vensters. Vensters is een webapplicatie met verschillende modules. Deze modules geven scholen en schoolbesturen de mogelijkheid om te laten zien hoe zij bijdragen aan goed onderwijs. Vensters ondersteunt hen bovendien bij het vormgeven van verantwoording. Onderdeel van Vensters is de website scholenopdekaart.nl. Hier kunnen ouders en andere belangstellenden informatie over alle basisscholen en middelbare scholen in Nederland vinden, en scholen met elkaar vergelijken.

De functie

Voor het programmateam van Vensters PO zoeken wij een ervaren trainer. Iemand die bereid is heel Nederland door te reizen om trainingen over Vensters te verzorgen voor scholen en besturen. Iemand die in staat is onze bestaande training naar een hoger niveau te tillen en zijn of haar hand niet omdraait voor het ontwikkelen van nieuwe trainingen. Tijdens de trainingen, verzamel je feedback van scholen en besturen over Vensters. Samen met je collega’s van het Vensters-team gebruik je deze informatie om Vensters PO nog beter aan te laten sluiten bij de behoefte van scholen en besturen.

Je uitvalsbasis is Utrecht waar het kantoor van de PO-Raad gevestigd is. Een aantal dagen per week reis je Nederland door om bestuurders en schoolleiders te adviseren en te ondersteunen bij het gebruik van Vensters en scholenopdekaart.nl.

Ben je ervan overtuigd dat deze functie je op het lijf geschreven is, dan zoeken wij jou om ons team te komen versterken!

Wat vragen wij?

 • Je hebt een afgeronde HBO of  WO-opleiding.
 • Je hebt minimaal vier jaar werkervaring in een vergelijkbare functie.
 • Je werkt zelfstandig, zoekt en vindt oplossingen.
 • Je bent analytisch, proactief en in staat om de trainingen op de behoeften van gebruikers aan te passen.
 • Je bent in staat om uitkomsten van de trainingen terug te koppelen naar de doorontwikkeling van Venster.
 • Je plant en organiseert je werk goed, maakt heldere afspraken en werkt gemakkelijk samen in een team.
 • Je staat scholen en besturen graag en makkelijk te woord, zowel telefonisch als schriftelijk en bij bijeenkomsten en presentaties.
 • Je hebt affiniteit met ICT en het ontwikkelen van webapplicaties.

Wij bieden

 • Een fulltime dienstverband, waarbij een deeltijdverband van minimaal 32 uur bespreekbaar is.
 • Een dienstverband voor een jaar met mogelijkheid tot verlenging.
 • De PO-Raad volgt de CAO Nederlandse Universiteiten, je salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring.

 • Goede ontwikkelmogelijkheden.

 • Fijne werksfeer in een professionele organisatie.

Over ons

De PO-Raad is de sectororganisatie voor het primair onderwijs. De vereniging behartigt de gemeenschappelijke belangen van de besturen in het basisonderwijs, speciaal basisonderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs. Daarnaast is de PO-Raad aanjager van innovatieve projecten en kennisdeling voor het basisonderwijs en speciaal onderwijs. De interne organisatiecultuur is professioneel en informeel.

Meer weten en solliciteren

Solliciteren kan tot en met 30 juni 2019. Stuur je sollicitatie en motivatiebrief naar vacature@poraad.nl. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Marleen Weijzen, domeinregisseur Goed Bestuur via 06-83582587 of m.weijzen@poraad.nl. De dag waarop de eerste gesprekken worden gevoerd is 4 juli 2019, de tweede ronde gesprekken vindt plaats op 8 juli 2019.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Trefwoorden