• Onderzoekers en koepelorganisaties delen de kritiek van Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer op de huidige pestprotocollen die op veel scholen zijn ingevoerd. Dat schreef het Algemeen Dagblad afgelopen dinsdag. ,,Interventies moeten bij de visie en de context van de school passen", aldus de PO-Raad in de krant. 

  • In 2016 zijn in het basis- en voortgezet onderwijs minder kinderen gepest dan in 2014. Toch krijgen er nog steeds iedere dag te veel kinderen mee te maken. De strijd tegen het pesten moet daarom onverminderd worden doorgezet. Dat meldt staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs) maandag aan het begin van de Week tegen het Pesten.

  • BNR Nieuwsradio stond op 31 juli stil bij de wet Sociale veiligheid op scholen die vanaf 1 augustus in werking treedt. Het gaat niet om een nieuwe wet maar om aanpassingen van al bestaande wetten.

  • De Wet sociale veiligheid op scholen, in de volksmond ook wel de Antipestwet genoemd, treedt vanaf morgen in werking. Met de wet worden schoolbesturen verplicht zorg te dragen voor de sociale veiligheid op hun scholen. Zij mogen zelf bepalen hoe zij dit aanpakken. 

  • Scholen worden onterecht door de Kinderombudsman op de vingers getikt omdat zij voorlopig afgekeurde anti-pestprogramma’s zouden gebruiken. Dat meldt actualiteitenrubriek Nieuwsuur (NPO2) op vrijdag 27 februari 2015.

  • Diverse media hebben de afgelopen dagen aandacht besteedt aan de plannen van PO-Raad, VO-raad en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap om pesten op school aan te pakken. Scholen krijgen de taak te zorgen voor een sociaal veilig schoolklimaat en pesten tegen te gaan.

  • De PO-Raad heeft de afgelopen weken diverse vragen gehad van leden over het plan van aanpak sociale veiligheid en de betekenis ervan voor het onderwijsveld. Dat plan biedt onderwijsgevenden waar nodig ondersteuning bij hun dagelijkse inspanningen om pesten in en om school tegen te gaan.

  • Persbureau ANP bericht dinsdag 16 september over het advies van de onderwijs om scholen zelf te laten bepalen hoe zij pesten aanpakken. De PO-Raad en VO-raad pleiten daar al langer voor, schrijft het ANP in een bericht op onder meer de website van de Volkskrant. Dagblad Trouw heeft een dag later eenzelfde bericht in de krant.