• Minister Arie Slob (Onderwijs) bestrijdt dat asielzoekersscholen en hun leerlingen extra zwaar worden getroffen door de nieuwe verdeling van het budget om onderwijsachterstanden aan te pakken. Dat schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer. Diverse Kamerleden hebben vragen gesteld na berichten hierover in de media.

 • In tegenstelling tot eerdere berichten moeten sommige scholen nog tot en met 1 maart 2019 of 1 mei 2019 de gewichten van hun leerlingen volgens de huidige gewichtenregeling registeren. Dit heeft te...

 • Het organiseren van goed onderwijs aan vluchtelingenkinderen blijft om de aandacht van de sector primair onderwijs vragen. Op welke regelingen kan de school ook alweer aanspraak maken bij het verzorgen hiervan? En aan welke voorwaarden moet het onderwijs aan vluchtelingenkinderen voldoen? Vijf vragen en antwoorden.

 • Staatssecretaris Dekker (Onderwijs) heeft op 10 december de eerste online cursus 'Steun bieden aan vluchtelingenkinderen' in ontvangst genomen. De e-learning is bedoeld voor leerkrachten in het primair onderwijs en biedt handvatten voor de omgang met kinderen met chronische stress en ingrijpende levenservaringen.

 • Er komt een Regieteam dat op zowel korte als lange termijn gaat werken aan oplossingen om vluchtelingenkinderen een goede plek in onze samenleving te kunnen geven. Dat zijn verschillende organisaties die betrokken zij bij onderwijs aan vluchtelingenkinderen vandaag overeengekomen.

 • De grote toestroom van vluchtelingen heeft ertoe geleid dat scholen moeite hebben met het vinden van leerkrachten en klaslokalen om les te kunnen geven aan alle asielkinderen, dat meldt het Algemeen Dagblad vandaag.

 • Onderwijs voor kinderen van asielzoekers moet beter geregeld worden, vindt de PO-raad. Er dreigt een tekort aan schoollocaties, gespecialiseerde leerkrachten en lespakketten....

 • Onderwerp
  27-07-2015

  De PO-Raad vindt het belangrijk dat elke leerling zijn of haar talent kan ontwikkelen. Dat geldt ook voor asielzoekerskinderen en nieuwkomers. Gelukkig nemen de meeste scholen hierin hun verantwoordelijkheid. Dat neemt niet weg dat de komst van asielzoekerskinderen of nieuwkomers scholen en hun besturen voor lastige situaties kan stellen, zowel op onderwijsinhoudelijk als financieel gebied. Leerlingen komen midden in het schooljaar binnen, dikwijls zonder papieren, maar mét achterstanden en trauma’s. Lees verder

Pagina's