• De PO-Raad kijkt terug op een succesvol congres Bevlogen Besturen - Om de leerling. Wilt u nog eens nalezen wat er op 5 en 6 juni allemaal is gezegd en is gebeurd? Of was u niet bij het congres maar bent u wel nieuwsgierig naar wat deze dagen hebben opgeleverd? Deze visuele notulen – met interviews met de sprekers, bezoekers, speeches en foto’s – en bieden u informatie waar u later ook nog iets aan heeft.

  • De ruimte en ruimtevaart vormde de rode draad door het tweedaagse PO-Raad-congres ‘Bevlogen Besturen – om de leerling’. De opdracht aan schoolbesturen is leerlingen goed op hun toekomst voor te bereiden door ruimte te krijgen, te pakken en te nemen om het onderwijs steeds verder te verbeteren, zo luidde de hoofdboodschap.

  • ,,Sem en Sophie zijn 4 jaar oud. Ze zijn allebei dit voorjaar voor het eerst naar school gegaan. Ze zijn nog niet bezig met wat ze later willen worden en denken nog nauwelijks aan de toekomst. Maar de school is daar al wel mee bezig.'' Hoe kan het onderwijs, waaronder schoolbesturen, ervoor zorgen dat Sem en Sophie goed op die toekomst worden voorbereid? In haar congresspeech gaf Rinda den Besten, voorzitter van de PO-Raad, het antwoord op die vraag. Lees hier de samenvatting of download de hele speech.

  • De PO-Raad kijkt terug op een geslaagde eerste dag van haar congres Bevlogen Besturen – Om de leerling. Met bijdragen van minister Jet Bussemaker en hoogleraar Peter van Lieshout van de WRR. ,,Een geloofwaardig initiatief vanuit de sector kan veel verschil maken. En dat gaat om meer dan geld en arbeidsvoorwaarden.’’

  • De PO-Raad verwelkomt op donderdag 5 juni minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap als spreker op haar congres Bevlogen Besturen – om de leerling. Het congres, dat op 5 en 6 juni 2014 plaatsvindt, is daarmee nog een interessante spreker rijker.

  • Leden van de PO-Raad en andere bestuurders uit het primair onderwijs kunnen zich vanaf nu aanmelden voor het tweedaagse congres: Bevlogen Besturen – om de leerling. Het congres start donderdagmiddag, 5 juni, om 15.30 uur en eindigt vrijdagmiddag 6 juni rond diezelfde tijd.

  • Niet vaak is een staatssecretaris van een ander departement zo belangrijk voor het onderwijs als dit jaar staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Hij is...

  • Het congresprogramma voor 5 en 6 juni is bijna helemaal rond. Enkele zeer vooraanstaande sprekers hebben inmiddels hun medewerking toegezegd. Op vrijdag 6 juni spreken in ieder geval ruimtevaarder André Kuipers, wethouder onderwijs, jeugd en gezin te Rotterdam Hugo de Jonge en hoogleraar Publiek Management Mirko Noordergraaf. Donderdagmiddag 5 juni, na de Algemene Ledenvergadering, komt professor Peter van Lieshout. Hij is een van de opstellers van het rapport ‘Naar een lerende economie; investeren in het verdienvermogen van Nederland’ dat de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) eind 2013 schreef.

  • De PO-Raad kijkt terug op een succesvol congres Bevlogen besturen maken het verschil. Wilt u nog eens nalezen wat er op 6 en 7 juni allemaal is gezegd en is gebeurd? Of was u niet bij het congres maar bent u wel nieuwsgierig naar wat de dagen allemaal hebben opgebracht? Lees en bekijk dan de visuele notulen.

  • Uw vragen over bijvoorbeeld arbeidsvoorwaarden en personeelsbeleid worden dagelijks door de infodesk van de PO-Raad beantwoord. Wilt u kennismaken met het gezicht achter deze infodesk of hem persoonlijk een vraag stellen? Kom dan op 6 en 7 juni naar het congres Bevlogen Besturen maken het verschil.

Pagina's