• Scholen die werk willen maken van muziekonderwijs, kunnen hiervoor subsidie aanvragen bij het Fonds Cultuurparticipatie. In totaal is hiervoor 5 miljoen euro beschikbaar, genoeg voor zo’n driehonderd scholen. Voor basisscholen organiseert de stichting Méér Muziek in de Klas weer een muzikale wedstrijd.

 • Afgelopen vrijdag mocht de BZT Band XXL, bestaande uit tien muzikale groepen, optreden in een vol Carré op het Kerst Muziekgala 2016. De muziekshow was een initiatief van Méér Muziek in de Klas, dat zich inzet om structureel muziekonderwijs te realiseren op alle Nederlandse scholen. Het Kerst Muziekgala wordt zondag 18 december om 20:20 uur uitgezonden op NPO 1.

 • Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen en kansen op het gebied van cultuuronderwijs? En hoe kunnen scholen gesteund worden bij het verankeren van cultuur in het onderwijs? De PO-Raad sprak hierover met Sanne Scholten, sinds 1 juni 2016 directeur van het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA).

 • Muziekonderwijs staat onder grote belangstelling. Dat blijkt uit het feit dat 728 scholen een subsidie hebben aangevraagd bij het Fonds voor Cultuurparticipatie om muziekonderwijs op hun school een impuls te geven. Ook zijn er 375 inzendingen voor de muziekwedstrijd BZTshow XXL binnen gekomen, de scholenwedstrijd die Méér Muziek in de Klas organiseert in samenwerking met de KRO-NCRV.

 • Hare Majesteit Koningin Máxima bracht woensdagochtend 16 december een werkbezoek aan de Liduina basisschool in Den Haag in het kader van muziekonderwijs. Zij deed dit als erevoorzitter van het Platform Ambassadeurs Muziekonderwijs.

 • Op dit moment lopen de aanvraagtermijnen van twee cultuursubsidies: de Impuls Muziekonderwijs en de subsidieregeling Professionalisering Cultuuronderwijs. Bij sommige scholen heerst er onduidelijkheid over het onderscheid tussen beide regelingen. De verschillen op een rij.

 • Het Fonds voor Cultuurparticipatie heeft per 1 november 2015 de Impuls muziekonderwijs opengesteld. De subsidieregeling heeft als doel het muziekonderwijs van scholen te verbeteren door samenwerkingen aan te gaan met andere partijen uit het muziekveld.

 • Scholen kunnen gratis lesmateriaal voor muziekonderwijs downloaden op de website van het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA). Met dit initiatief draagt het LKCA bij aan de doelstelling van het programma Méér Muziek in de Klas om alle kinderen in het basisonderwijs kennis te laten maken met muziek.

 • Onderwerp
  01-10-2015

  Taal en rekenen zijn twee belangrijke fundamenten in het primair onderwijs. Dat leerlingen beschikken over deze basisvaardigheden, is onverminderd van belang. Maar onderwijs is meer dan dat. Aan de maatschappij en haar mensen worden andere eisen gesteld dan vroeger. Op de arbeidsmarkt worden tekorten voorzien aan technici. In het dagelijks leven wordt het steeds belangrijker dat mensen over... Lees verder

Pagina's