• Minister Jet Bussemaker en staatssecretaris Sander Dekker willen in discussie met het onderwijsveld en de Tweede Kamer over hoe de overheid zich bij het maken van beleid meer tot de hoofdlijnen kan beperken zonder haar stelselverantwoordelijkheid uit het oog te verliezen. Dat schrijven ze in reactie op het advies van de Onderwijsraad ‘Onderwijspolitiek na Dijsselbloem’ uit 2014.

  • De PO-Raad, VO-raad en Algemene Vereniging Schoolleiders nodigen politici, beleidsmakers, journalisten, leerlingen, ouders, docenten, schoolleiders en andere geïnteresseerden van harte uit om...

  • De PO-Raad, VO-raad en Algemene Vereniging Schoolleiders nodigen politici, beleidsmakers, journalisten, leerlingen, ouders, docenten, schoolleiders en andere geïnteresseerden van harte uit om donderdag 13 november aanwezig te zijn bij De Onderwijspoort. Thema is 'Vijf jaar na Dijsselbloem'.

  • De Volkskrant bericht op vrijdag 3 oktober 2014 over het rapport van de Onderwijsraad over de verhouding tussen de overheid en het onderwijs. De raad houdt het advies van de commissie-Dijsselbloem uit 2008 tegen het licht en concludeert dat de overheid zich nog altijd te veel bemoeit met het onderwijs en dat scholen daar last van hebben. 

  • De PO-Raad herkent de meeste conclusies uit het rapport 'Onderwijspolitiek na de commissie-Dijsselbloem' dat de Onderwijsraad op 2 oktober 2014 heeft gepresenteerd. De politiek grijpt nog steeds...

  • Prinsjesdag was bij mij thuis vroeger altijd een speciale dag. De hele familie zat dan ’s avonds voor de televisie. Mijn moeder vooral omdat ze benieuwd was naar de jurk van de koningin. Ik omdat ik hoopte dat ik mijn vader op het beeldscherm voorbij zag komen die met zijn collega’s van de Nationale Reserve bij de rijtoer een onderdeel van de erewacht vormde. Op Prinsjesdag was hij altijd aan het werk in Den Haag. Op school had Prinsjesdag een iets andere betekenis. In de vijfde en zesde klas keken we met de klas naar de tv, zoals vandaag ook op veel scholen in groep 7 en 8 het geval zal zijn geweest. Dan hadden we eerst de kranten geanalyseerd en waren we simpelweg nieuwsgierig naar wat de koningin ging zeggen.

  • De Tweede Kamer blijft doorgaan met debatteren over wat wel en niet in de klas ter sprake moet worden gebracht, zegt voorzitter van de PO-Raad, Rinda den Besten in dagblad Trouw van woensdag 10 september. De krant maakte een rondgang langs ‘prominenten in de onderwijswereld’, met de vraag wat er sinds de publicatie van het rapport-Dijsselbloem in 2008 is veranderd.