• Hoe ziet een Gezonde School er precies uit en hoe word je een Gezonde School? Staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport nam een kijkje bij IKC De Waterlelie in Zoetermeer. Kinderen, ouders, leraren van de school en de Gezonde School adviseur van de GGD lieten zien hoe het is om een Gezonde School te zijn. Rinda den Besten, voorzitter van de PO-Raad, was ook aanwezig bij het werkbezoek.

 • In het basisonderwijs heeft bijna 80 procent van de scholen een rookvrij schoolterrein. In 2008 was dit cijfer nog 67 procent. Dat blijkt uit een vandaag verschenen onderzoek van het Mulier Instituut naar rookvrije schoolterreinen.

 • Deze bijeenkomst is bedoeld voor iedereen die bezig is met, of geïnteresseerd is in het groener en gezonder maken van de schoolomgeving op het primair -, voortgezet - en middelbaar beroepsonderwijs...

 • Uit onderzoek blijkt dat jongeren die anderen zien roken, zelf ook eerder gaan roken. Eigenlijk is iedereen het erover eens: jongeren horen les te krijgen in een gezonde omgeving. De meeste basisscholen hebben daarom al een rookvrij schoolterrein. Om ook uw school hierbij te ondersteunen is er nu allerlei hulp beschikbaar. 

 • Onderwerp
  27-07-2015

  Uit onderzoek blijkt dat kinderen die voldoende bewegen en gezond eten en drinken zich beter voelen. Ook weten we hoe belangrijk een gezonde leefstijl is voor de ontwikkeling en schoolprestaties van een kind. Voldoende redenen dus om hier op school aandacht aan te besteden.... Lees verder

 • Basisschool De Tandem in IJsselstein opent op woensdag 8 oktober zijn Gezonde Schoolplein. Het nieuwe plein is het eerste plein van de in totaal veertig Gezonde Schoolpleinen die in het primair...

 • De komende tijd gaan ruim veertig scholen in het primair onderwijs van start met de realisatie van hun Gezond Schoolplein.

 • Alle scholen in het basisonderwijs kunnen vanaf vandaag een aanvraag indienen voor een groen en rookvrij schoolplein, een zogenoemd Gezond Schoolplein. Staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) gaf aan het einde van de ochtend het officiële startsein daarvoor op basisschool De Piramide in Utrecht. Namens de PO-Raad was voorzitter Rinda den Besten daarbij aanwezig.