• In een serie van vier inspirerende en informatieve bijeenkomsten krijgen schoolbestuurders, beleidsmakers en andere geïnteresseerden uit het onderwijs, de kinderopvang, zorg en/of gemeente de kans om te leren van de praktijk. Tijdens deze editie opent IKC De Tamboerijn in Zevenaar haar deuren voor ons. Het thema van deze IKC-dag op locatie is anders organiseren.

  • De dag waar kinderopvang en onderwijs traditiegetrouw samenkomen. Het gesprek rond het kampvuur, symbool voor samenwerken, vormde de rode draad van de Landelijke IKC-dag 2019. De dag inspireerde deelnemers met andere ogen naar organisatieculturen en bestaande patronen te kijken. Tijdens de achtste editie van de Landelijke IKC-dag op 18 september kun je, net als eerdere jaren, in de ochtend een keuze maken uit een veelheid aan deelsessies. ’s Middags introduceren we iets nieuws: de IKC-dag masterclasses.

  • In een serie van vier inspirerende en informatieve bijeenkomsten krijgen schoolbestuurders, beleidsmakers en andere geïnteresseerden uit het onderwijs, de kinderopvang, zorg en/of gemeente de kans om te leren van de praktijk. Tijdens deze editie opent 10-14 Zwolle haar deuren voor ons.

  • Jitske Kramer was als kind al gefascineerd door culturele verschillen. Als antropoloog reist ze tegenwoordig de hele wereld over, maar ook dichtbij huis verkeert ze naar eigen zeggen in ‘permanente staat van lichte tot zware verwarring’, want: ‘als je beter kijkt wordt alles wat vertrouwd was vreemd, en alles wat vreemd was vertrouwd’. Precies de reden dat ze op de Landelijke IKC-dag, waar de twee werelden van kinderopvang en onderwijs traditiegetrouw samenkomen, haar verhaal mag doen.

  • De PO-Raad organiseerde op vrijdag 23 november de eerste ‘IKC-dag op locatie’ van dit schooljaar bij Kindcentrum De Zevensprong in Heerhugowaard. Doel van deze bijeenkomst is om schoolbestuurders, school- en locatieleiders en andere geïnteresseerden uit het onderwijs te inspireren, te informeren over en verder te helpen bij het vormgeven van een IKC. Hoe kun je samenwerken met kinderopvang, zorg en/of gemeente?

  • De landelijke IKC-dag werd vrijdag 21 september 2018 een pleidooi voor nog meer verbinding tussen kinderopvang en onderwijs, tussen visie en werkvloer en tussen de dagelijkse realiteit van een IKC en de weerbarstigheid van wet -en regelgeving. Brancheorganisatie Kinderopvang, Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang, EtuConsult, PO-Raad, Sociaal Werk Nederland en de VNG organiseerden deze zesde landelijke IKC-dag, met daarbij extra aandacht voor de talenten van ieder kind.

  • Waarom kent het primair onderwijs zo’n lange zomervakantie? Waarom iedere dag naar school als je overál kan leren? Claire Boonstra, bekend van de rubriek #Onderwijsvragen op BNR en keynote speaker, legt haar publiek er een paar voor. De antwoorden stammen vaak uit een ver verleden en het is lastig om bekende patronen te doorbreken. Maar we staan aan de vooravond van een revolutie. Verslag van de vijfde landelijke IKC-dag in Apeldoorn.