• De leerdagen en werkdagen worden georganiseerd door de PO-Raad in samenwerking met Kennisnet en Sivon. Deelname is kosteloos.

  De afgelopen drie jaar organiseerden de PO-Raad en Kennisnet een leergang rondom veranderkunde en ICT. Deelnemende besturen waren enthousiast. Daarom is er nog één kans om deze kennis op te komen doen, maar dan in één dag. Vervolgens is er een werkdag waarin we helpen uw vraagstukken rondom leermiddelen/leeromgevingen, ict-infrastructuur en informatiebeveiliging en privacy aan een veranderstrategie te verbinden. Zo kunt u ICT-beleid implementeren of uw onderwijsvisie vertalen naar concrete uitvoering door medewerkers daarin mee te nemen.  Bent u bestuurder, schoolleider, stafmedewerker, ICT-coördinator of leraar met extra taken? Kom dan naar de leerdag en werkdag Samen Slimmer Leren in uw eigen regio die de PO-Raad en Kennisnet gezamenlijk organiseren. 

 • “In de wereld van de toekomst worden hele andere vaardigheden belangrijk”, zegt neuropsycholoog Margriet Sitskoorn. “Zo krijgen we bijvoorbeeld steeds meer prikkels. We moeten kinderen helpen om hierin een ‘juiste’ keuze te maken en hen leren om hun aandacht te richten, vast te houden en te verdelen.”

 • ,,Sla de armen maar eens over elkaar. En dan nu andersom, met je andere arm boven’’, gebiedt veranderkundige Marco de Witte. ,,Hoe voelt dat?’’ vraagt hij aan de ongeveer zeventig schoolbestuurders en ICT-coördinatoren die quasi ongemakkelijk om zich heen kijken. Een verslag van de derde bijeenkomst van de leergang Slimmer leren met ICT.

 • Vandaag begint met een first time. Om half negen ‘s ochtends lopen de deelnemers door een gesloten dierentuin. De uilen nog in diepe rust en de beren zijn in geen velden of wegen te bekennen. Alleen de makaken worden niet gestoord door het vroege tijdstip en hangen woest spelend in de touwen. Verslag van de tweede bijeenkomst van de Leergang Slimmer leren met ICT.

 • Veranderen en weerstand worden vaak in één adem genoemd. Zonder wrijving geen glans, tenslotte. Van weerstand is in de zaal bij de leergang Slimmer leren met ICT echter weinig te merken. Het is een zaal vol enthousiaste bestuurders, stafmedewerkers, ICT-coördinatoren en leerkrachten. Een vliegende start voor de leergang. Aanmelden voor de volgende bijeenkomst kan nog steeds.

 • Schoolbestuurder Carla Luijcx van de stichting Monton neemt deel aan de leergang Slimmer leren met ICT die op 6 oktober aanstaande van start gaat. Waarom ze eraan meedoet? ,,ICT biedt mogelijkheden om de werkdruk van leraren te verlagen. Het biedt leerlingen de kans meer op maat te leren en zelfstandig te werken. Daarom wil ik er graag meer van weten.''

 • ICT in het onderwijs implementeren, doe je niet zomaar. Het vraagt dat scholen en besturen uit hun comfortzone stappen, vertelt veranderkundige Marco de Witte. Hoe je dat precies doet, komt aan bod tijdens de eerste bijeenkomst van de Leergang Slimmer leren met ICT op 6 oktober. In dit interview licht hij vast een tipje van de sluier op.

 • Deze conferentie is vol. Het is helaas niet meer mogelijk u hiervoor aan te melden. ...

 • Tijd om terug de schoolbanken in te gaan, tijd voor de leergang Slimmer leren met ICT! De leergang biedt u een goede basis om in uw eigen organisatie met ICT aan te slag te gaan. In vier dagen, verspreid over het schooljaar 2016-2017, gaat u de diepte in, is er ruimte voor de eigen casuïstiek en wordt u uitgedaagd om, samen met uw team, verder te gaan. Schrijf u nu in!

 • Let op! Wegens overweldigende belangstelling is de Leergang vol. Aanmelden is niet langer mogelijk.

  Let op! Op 12 december is de landelijke stakingsdag voor het primair onderwijs. Op deze datum heeft de PO-Raad een aantal bijeenkomsten georganiseerd die wegens organisatorische redenen niet verplaatst kunnen worden. Heeft u zich aangemeld voor een van deze bijeenkomsten en kunt of wilt u in verband met de staking niet deelnemen? Dan hebben wij daar vanzelfsprekend begrip voor. Wij zullen dan ook onze uiterste best doen om u na afloop van de bijeenkomst zo goed en volledig mogelijk te informeren.