• ,,Wat ik mooi vind aan het Nederlandse onderwijs, is dat jullie zo goed kunnen polderen’’, zegt Marc Dullaert, aanjager van het Thuiszitterspact, tegen een zaal vol leidinggevenden van samenwerkingsverbanden po en vo. ,,Maar elkaar aanspreken op verantwoordelijkheden vinden jullie lastig. Jullie zijn zo beleefd!’’ Verslag van de tweedaagse passend onderwijs op 5 en 6 oktober in Lunteren.

  • Het geven van kwalitatief onderwijs is een teamprestatie. En de enige manier waarop die teamprestatie geleverd kan worden, is door de dialoog met elkaar aan te gaan. Om die reden kwamen alle geledingen binnen het primair onderwijs op woensdag 23 maart samen in Lunteren om van elkaar te leren. Een verslag van het plenaire gedeelte van de dag.

  • Voor het eerst in de geschiedenis van passend onderwijs organiseerden de samenwerkingsverbanden po en vo een gezamenlijke conferentie. En er stond veel op de agenda: terugdringen van bureaucratie, de relatie met gemeenten, de rol van samenwerkingsverbanden bij preventie. Verslag van de conferentie 'Verbanden verbinden' op 22 maart in Lunteren. 

  • Op woensdag 23 maart 2016 organiseren EDventure en de PO-Raad gezamenlijk de conferentie 'Lunteren in één dag; samenwerken aan onderwijskwaliteit’. Speciale actie: komt u met een team van vijf personen uit uw schoolbestuur, dan is één deelname kosteloos!