• … en ieder zingt zijn eigen lied. Oftewel, iedereen kan vanuit zijn eigen positie bijdragen aan kwalitatief muziekonderwijs op de basisschool. Als individu, maar zeker ook in samenwerking met anderen. Hoe? Die vraag beantwoorden we tijdens het interactieve Méér Muziek in de Klas-symposium ‘3x3=9’ op 1 november. 

  • Omdat muziek nog lang niet overal een vast en vanzelfsprekend onderdeel van het onderwijs is, is het programma Méér Muziek in de Klas Lokaal ontwikkeld. Het programma zet in op duurzame verankering van muziekonderwijs op basisscholen in de regio. Op woensdag 27 juni wordt er In Gelderland en Limburg een samenwerkingsconvenant Méér Muziek in de Klas Lokaal getekend.

  • Scholen die werk willen maken van muziekonderwijs, kunnen hiervoor subsidie aanvragen bij het Fonds Cultuurparticipatie. In totaal is hiervoor 5 miljoen euro beschikbaar, genoeg voor zo’n driehonderd scholen. Voor basisscholen organiseert de stichting Méér Muziek in de Klas weer een muzikale wedstrijd.

  • Ieder kind in aanraking brengen met muziekonderwijs, omdat dit niet alleen leuk is maar ook goed is voor de ontwikkeling van hun brein en bijdraagt aan betere schoolprestaties. Die doelstelling stond centraal op het symposium Morgen méér muziek in de klas, dat woensdag plaatsvond. Radio 1 sprak hierover met Anko van Hoepen, vicevoorzitter van de PO-Raad en betrokken bij de stichting Méér muziek in de klas. 

  • Schoolbestuurders zijn van harte uitgenodigd voor het landelijk symposium Morgen Méér Muziek in de Klas op woensdag 22 maart 2017 op Paleis Noordeinde in Den Haag. Koningin Máxima, erevoorzitter...

  • Scholen die in het schooljaar 2017/2018 werk willen maken van muziekonderwijs, kunnen hiervoor nog tot 1 april aanstaande subsidie aanvragen bij het Fonds voor Cultuurparticipatie. In totaal is er acht miljoen euro beschikbaar.

  • Afgelopen vrijdag mocht de BZT Band XXL, bestaande uit tien muzikale groepen, optreden in een vol Carré op het Kerst Muziekgala 2016. De muziekshow was een initiatief van Méér Muziek in de Klas, dat zich inzet om structureel muziekonderwijs te realiseren op alle Nederlandse scholen. Het Kerst Muziekgala wordt zondag 18 december om 20:20 uur uitgezonden op NPO 1.

  • Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen en kansen op het gebied van cultuuronderwijs? En hoe kunnen scholen gesteund worden bij het verankeren van cultuur in het onderwijs? De PO-Raad sprak hierover met Sanne Scholten, sinds 1 juni 2016 directeur van het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA).

  • Scholen kunnen deze herfst volop aan de slag met meer en beter muziekonderwijs. Naast dat de Impuls Muziekonderwijs per 1 oktober weer wordt opengesteld, stellen Méér Muziek in de Klas en SchoolTV iedere week lesmateriaal beschikbaar in het kader van de BZT Muziek Show.

Pagina's