• Op woensdag 7 oktober wordt het MuziekopleidersAkkoord ondertekend. In dit akkoord sluiten de pabo’s en conservatoria een samenwerking voor de lange termijn. Dit is een enorme stap op weg naar muziekonderwijs voor álle kinderen op álle basisscholen in Nederland en het Caribisch gebied!

  • Méér Muziek in de Klas roept groepen 6 en 7 op om zich aan te melden voor de Lang Leve de Muziek Wedstrijd. Deelnemende klassen maken kans op een optreden voor Koningin Máxima en een bezoek aan het Eurovisie Songfestival.

  • … en ieder zingt zijn eigen lied. Oftewel, iedereen kan vanuit zijn eigen positie bijdragen aan kwalitatief muziekonderwijs op de basisschool. Als individu, maar zeker ook in samenwerking met anderen. Hoe? Die vraag beantwoorden we tijdens het interactieve Méér Muziek in de Klas-symposium ‘3x3=9’ op 1 november. 

  • Omdat muziek nog lang niet overal een vast en vanzelfsprekend onderdeel van het onderwijs is, is het programma Méér Muziek in de Klas Lokaal ontwikkeld. Het programma zet in op duurzame verankering van muziekonderwijs op basisscholen in de regio. Op woensdag 27 juni wordt er In Gelderland en Limburg een samenwerkingsconvenant Méér Muziek in de Klas Lokaal getekend.

  • Scholen die werk willen maken van muziekonderwijs, kunnen hiervoor subsidie aanvragen bij het Fonds Cultuurparticipatie. In totaal is hiervoor 5 miljoen euro beschikbaar, genoeg voor zo’n driehonderd scholen. Voor basisscholen organiseert de stichting Méér Muziek in de Klas weer een muzikale wedstrijd.

  • Ieder kind in aanraking brengen met muziekonderwijs, omdat dit niet alleen leuk is maar ook goed is voor de ontwikkeling van hun brein en bijdraagt aan betere schoolprestaties. Die doelstelling stond centraal op het symposium Morgen méér muziek in de klas, dat woensdag plaatsvond. Radio 1 sprak hierover met Anko van Hoepen, vicevoorzitter van de PO-Raad en betrokken bij de stichting Méér muziek in de klas. 

  • Schoolbestuurders zijn van harte uitgenodigd voor het landelijk symposium Morgen Méér Muziek in de Klas op woensdag 22 maart 2017 op Paleis Noordeinde in Den Haag. Koningin Máxima, erevoorzitter...

  • Scholen die in het schooljaar 2017/2018 werk willen maken van muziekonderwijs, kunnen hiervoor nog tot 1 april aanstaande subsidie aanvragen bij het Fonds voor Cultuurparticipatie. In totaal is er acht miljoen euro beschikbaar.

  • Afgelopen vrijdag mocht de BZT Band XXL, bestaande uit tien muzikale groepen, optreden in een vol Carré op het Kerst Muziekgala 2016. De muziekshow was een initiatief van Méér Muziek in de Klas, dat zich inzet om structureel muziekonderwijs te realiseren op alle Nederlandse scholen. Het Kerst Muziekgala wordt zondag 18 december om 20:20 uur uitgezonden op NPO 1.

Pagina's