• Over de impact van de COVID-19 pandemie op het onderwijs kan nog weinig gezegd worden. Maar de onderzoekers van het jaarlijkse OESO-rapport Education at a Glance vrezen voor bezuinigingen op onderwijs en effecten op onderwijsresultaten. We zetten de belangrijkste punten uit het rapport voor je op een rij.

  • Op woensdag 24 september organiseert het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) van 15:30 tot 19:30 uur een matchmakingsbijeenkomst in Utrecht. De bijeenkomst is bedoeld voor onderzoekers...

  • Het project datateams van de Universiteit Twente organiseert op donderdag 13 november 2014 een conferentie: ‘Onderzoek in en door de school’. De VO-raad is hierbij één van de samenwerkingspartners,...

  • De Kennisparade, de slotconferentie van twintig jaar praktijkgericht onderwijsonderzoek, vond op 13 november plaats middenin de herfstbossen van Lunteren. Bijna vijfhonderd deelnemers genoten van een diverse en kleurrijke dag in congrescentrum De Werelt, dat voor de gelegenheid geheel was aangekleed als feestelijk festivalterrein.

  • Universiteiten gaan onderzoeken welke rol zij kunnen spelen bij het vergroten van het aantal academisch geschoolde basisschoolleraren. Zij willen onder meer samen met de PO-Raad de mogelijkheden en wenselijkheden verkennen voor het opzetten van een universitaire lerarenopleiding voor het basisonderwijs.

  • Op 13 november 2013 vindt in congrescentrum De Werelt te Lunteren De Kennisparade plaats. Via interactieve workshops en creatieve voorstellingen maakt de bezoeker kennis met de opbrengsten van praktijkgericht onderwijsonderzoek aan de hand van thema’s als omgaan met verschillen, inzet van (digitale) leermiddelen, nieuwe onderwijsconcepten en professionalisering en de lerende organisatie.

  • Heeft uw school een onderzoeksvraag maar nog geen onderzoeker, adviseur of andere school gevonden om een consortium mee te vormen en subsidie aan te vragen? Kijk dan op de website van het Nationaal...

  • Vanaf 1 oktober 2013 kunnen scholen bij het Nationaal Regieorgaan voor Onderwijsonderzoek (NRO) financiering aanvragen voor praktijkgericht onderzoek. De aanvragen moeten worden ingediend door consortia van onderwijsinstellingen en onderzoekers. Het NRO organiseert op 10 oktober in de Jaarbeurs in Utrecht een zogenoemde matchmakingsbijeenkomst voor onderzoekers en professionals uit de onderwijspraktijk. Zij kunnen tijdens deze bijeenkomst de eerste stappen zetten voor het vormen van een consortium.

  • De PO-Raad heeft een nieuwe podium Extra uitgebracht. Deze editie staat volledig in het teken van onderwijs en onderzoek. Lees podium Extra hier!

  • Midden in de schitterende bossen van Lunteren kunt u zich op 13 november 2013 onderdompelen in De Kennisparade, een kleurrijke dag over praktijkgericht onderzoek in het onderwijs. Schrijf u nu in!

Pagina's