• De partijen van het PO-front hebben afgesproken om de samenwerking in de huidige vorm te stoppen.

  • De partners van PO-front hebben besloten om vanaf dit moment ieder hun eigen weg te kiezen. De partijen blijven ieder op hun eigen manier aandacht vragen voor de problemen in het primair onderwijs. Waar nodig zullen we elkaar blijven versterken, maar we zullen voorlopig geen gezamenlijke acties ondernemen.

  • De achterban van de PO-Raad wil dat de sectororganisatie in gesprekken met de andere partijen binnen het PO-front pleit voor een verbreding van de eisen van het primair onderwijs. Alle medewerkers moeten een beloning krijgen die eerlijk is en bijdraagt aan het oplossen van tekorten. De overheid moet daarnaast zorgen voor een gezonde financiële situatie in de sector (voor personele bekostiging... Lees verder

  • Het lerarentekort noopt schoolbesturen over de grenzen te zoeken naar personeel, schrijft de Volkskrant. Steeds meer buitenlandse leraren, bijvoorbeeld uit Vlaanderen, gaan in Nederland aan de slag.

  • Schoolbesturen die zijn aangesloten bij de PO-Raad kunnen hun mening geven over de positie van de PO-Raad in het PO-front. Zij hebben een mail ontvangen met een link naar de vragenlijst. Op basis van deze ledenpeiling gaat het bestuur in gesprek met de andere partijen binnen het PO-front.

  • Woensdag 30 mei staakt het primair onderwijs in Overijssel en Gelderland. Leraren, schoolleiders, schoolbestuurders en andere collega's maken zich sterk voor een eerlijk salaris en een goede bekostiging van de sector. Het doel is dat leerlingen minder last krijgen van het lerarentekort.

  • De leraren in Noord-Brabant en Limburg leggen vrijdag 13 april massaal het werk neer. Zij maken zich sterk voor een eerlijk salaris en een goede bekostiging van de sector, zodat de leerlingen minder last krijgen van het lerarentekort.

  • De PO-Raad heeft op 9 februari een werkdrukakkoord gesloten met minister Arie Slob (Onderwijs) en de vakbonden. Lees een aantal veelgestelde vragen en antwoorden over dit akkoord.

  • Grote onzin, schofferend en getuigen van struisvogelpolitiek. Dat vindt de PO-Raad van uitspraken van Kamerleden tegen de NOS. D66 en CDA insinueren dat leraren best meer kunnen verdienen als schoolbestuurders salaris inleveren en als wordt bezuinigd op bijvoorbeeld ‘cursussen’.

  • Scholen in het primair onderwijs in Friesland, Groningen en Drenthe blijven op woensdag 14 februari dicht. De vakbonden hebben alle leraren en onderwijsondersteuners in Noord-Nederland opgeroepen hun werk neer te leggen. De PO-Raad volgt vandaag de verschillende activiteiten rondom de staking in het Noorden in een liveblog.

Pagina's