• Basisschoolleerlingen zijn tevreden over hun school en geven die dan ook gemiddeld een 8,2 als rapportcijfer. Dat blijkt uit cijfers in scholenopdekaart.nl, de website waarop scholen laten zien wat zij doen en hoe ze presteren. Vandaag start een online campagne om ouders de weg te wijzen naar de website. Daarmee kunnen zij gedurende de hele basisschoolcarrière van hun kind snel inzicht krijgen in de school.

  • Sinds gisteren zijn de voorlopige resultaten van uw leerlingen op de eindtoets 2016/2017 beschikbaar in Vensters. Het gaat om de eindtoetsresultaten die u vóór 30 mei 20.00 uur heeft uitgewisseld met BRON. U kunt de gegevens controleren op juistheid en er een toelichting op geven. Zijn de gegevens juist en is uw toelichting compleet, dan publiceert u ze direct op scholenopdekaart.nl.

  • Deze maand in de nieuwsbrief van Scholenopdekaart.nl: Gegevens van het afgelopen schooljaar 2015/2016 staan klaar in mijn.vensters.nl voor publicatie, meer dan de helft van de scholen is actief op Scholenopdekaart.nl, nieuwe gebruikers kunnen nu online een account aanvragen en meer.

  • De voorlopige resultaten op de eindtoets 2015/2016 zijn vanaf nu beschikbaar in mijn.vensters.nl. Tot 22 juli heeft u de kans om deze gegevens te controleren op juistheid. Kloppen ze, dan kunt u uw eindtoetsgegevens voorzien van een toelichting en direct publiceren. U heeft dus vóór de zomervakantie uw eindtoetsgegevens online op Scholenopdekaart.nl.

  • Uw SchoolVenster op Scholenopdekaart.nl helemaal up te date, maar slecht vindbaar in zoekmachines als Google? Zonde! Gelukkig is er iets aan te doen. Volg deze vijf stappen en met een beetje geluk staat u zo in de top tien. Zo trekt u meer bezoekers naar uw SchoolVenster.

  • Om Scholenopdekaart.nl nog beter af te stemmen op de informatiebehoefte van belanghebbenden, voert Motivaction in opdracht van de PO-Raad en VO-raad een uitgebreid bezoekersonderzoek uit onder ouders. Scholen kunnen het onderzoek een handje helpen, bijvoorbeeld door onderstaand bericht, of een eigen variant hierop, op hun site en/of in hun nieuwsbrief te plaatsen.

  • Om u te ondersteunen bij het vullen van uw SchoolVenster op Scholenopdekaart.nl organiseert de PO-Raad verspreid door het land werkbijeenkomsten. Deze zijn gratis én efficiënt: In een dagdeel maakt...

  • Staatssecretaris Sander Dekker wil van scholenopdekaart.nl hét platform maken waar ouders scholen kunnen vergelijken. De PO-Raad is het eens met deze ambitie, vooral omdat scholenopdekaart tot stand is gekomen door inhoudelijke inbreng van een grote groep schoolbesturen en veel draagvlak kent. De PO-Raad zal het veld blijven betrekken bij een eventuele uitbreiding van de website.

Pagina's