• Basisschoolleerlingen zijn tevreden over hun school en geven die dan ook gemiddeld een 8,2 als rapportcijfer. Dat blijkt uit cijfers in scholenopdekaart.nl, de website waarop scholen laten zien wat zij doen en hoe ze presteren. Vandaag start een online campagne om ouders de weg te wijzen naar de website. Daarmee kunnen zij gedurende de hele basisschoolcarrière van hun kind snel inzicht krijgen in de school.

  • De leraar van groep 8 is de belangrijkste raadgever voor ouders en leerlingen bij de keuze voor een middelbare school. Dat bleek vorig jaar uit eigen onderzoek van de PO-Raad en VO-raad. Ook bleek dat scholenopdekaart.nl nog kan werken aan de bekendheid van de website onder ouders. Reden genoeg voor een promotiecampagne met daarin een rol voor de basisschoolleraar. Doet u mee?

  • Om Scholenopdekaart.nl nog beter af te stemmen op de informatiebehoefte van belanghebbenden, voert Motivaction in opdracht van de PO-Raad en VO-raad een uitgebreid bezoekersonderzoek uit onder ouders. Scholen kunnen het onderzoek een handje helpen, bijvoorbeeld door onderstaand bericht, of een eigen variant hierop, op hun site en/of in hun nieuwsbrief te plaatsen.

  • Vanaf mei kunnen ouders makkelijker scholen vergelijken op scholenopdekaart.nl. Zij kunnen dan de informatie van maximaal vijf scholen naast elkaar plaatsen. Daarmee kunnen ze in een oogopslag zien hoe de ene school verschilt van de andere en deze informatie ter oriëntatie gebruiken bij de keuze van een school voor hun kinderen.