• Simone Walvisch is maandag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor haar grote bijdrage aan de verbetering van het onderwijs in Nederland. Ze ontving de onderscheiding van staatssecretaris Sander Dekker tijdens haar afscheid als vicevoorzitter van de PO-Raad, schreef Het Parool. 

  • Tot 23 januari mag Simone Walvisch zich vicevoorzitter van de PO-Raad noemen. Daarna draagt zij het stokje over aan Anko van Hoepen. Wat heeft Simone Walvisch betekend voor de sector? Wanneer was het lastig? Wat gaan we straks missen? De PO-Raad vroeg het drie mensen met wie Simone intensief heeft samengewerkt: Toine Maes (Kennisnet), Ingrid Verheggen (Almeerse Scholengroep) en Fons Dingelstad (ministerie van OCW).

  • Anko van Hoepen wordt de nieuwe vicevoorzitter van de PO-Raad. De Algemene Ledenvergadering (ALV) van de PO-Raad stemde donderdag unaniem in met zijn voordracht door de wervings- en selectiecommissie. De ALV herbenoemde Rinda den Besten als voorzitter voor een tweede termijn van vier jaar.

  • “Het basisonderwijs is het fundament van het gehele onderwijsgebouw.” “Wil je kinderen kansen geven, moet je aan de basis beginnen.” Het zijn vaak gehoorde uitspraken van politici. Met de Tweede Kamerverkiezingen van maart 2017 in zicht, komt het nu op daden aan. We hebben de verkiezingsprogramma’s van alle politieke partijen naast elkaar gelegd en zeker op het gebied van onderwijsinnovatie en ICT komt het primair onderwijs er bekaaid van af. Teleurstellend, vooral omdat er brede overeenstemming lijkt te bestaan over nut en noodzaak.

  • Een wervings- en selectiecommissie heeft Anko van Hoepen voorgedragen als nieuwe vicevoorzitter van de PO-Raad. Zittend vicevoorzitter Simone Walvisch neemt in januari afscheid. De Algemene Ledenvergadering van de PO-Raad stemt eind november over de voordracht.

  • Aan de stamtafel van RTV Discus werd zaterdag een vurig betoog gehouden voor meer waardering voor het leraarsvak en een hoger salaris. Het pleidooi kwam van Simone Walvisch (vicevoorzitter van de PO-Raad), Dorien König, (leraar en voorzitter van de Groene Golf), Arno van Houwelingen, (opleidingsmanager Pabo bij de Haagse Hogescholen) en Michel Rogiers (Raadslid CDA Den Haag). 

  • In de aanloop naar de verkiezingen en het nieuwe schooljaar brachten wij onlangs opnieuw het verwachte lerarentekort onder de aandacht. Als we niets doen, hebben we in 2020 duizenden leraren te weinig. Een oproep aan de politiek. Er kwamen veel positieve reacties op, maar we kregen ook kritiek, omdat het weer eens over geld ging. Alsof het onderwijs Rupsje Nooit Genoeg is. Eén van onze voorgestelde oplossingen: laat zien dat je de leraar serieus neemt door een fatsoenlijk salaris. 

  • Het leuke van het einde van het schooljaar is niet alleen dat de zomervakantie voor de deur staat, het is ook altijd een periode van positieve energie. Waar we door het jaar heen opgaan in ons dagelijks werk en bezig zijn met wat we nog allemaal willen en moeten, maken we aan het einde de balans op en vieren we ook samen wat er gelukt is.

  •  ,,Het primair onderwijs is geen speeltuin’’, zei voorzitter Rinda den Besten donderdag in haar openingstoespraak van de drukbezochte Algemene Ledenvergadering van de PO-Raad in het Arnhemse Papendal. ,,Het is de beste investering die je in de maatschappij kunt doen.’’

  • Afgelopen zondag was er een uitzending van tv-programma De Monitor waarin de werkdruk van basisschoolleraren centraal stond. Het is geen nieuw probleem, maar dat maakt het des te pijnlijker. Want iedereen vindt het ongelooflijk belangrijk dat leraren in de basisschool voldoende tijd hebben voor het lesgeven en hun leerlingen. Maar blijkbaar lukt het ons allemaal niet om echt iets aan dit probleem te doen.

Pagina's