• Ruim zeventig geïnteresseerden waren op 15 april aanwezig bij het twintigste Mulierdebat in Utrecht. Rinda den Besten, voorzitter PO-Raad, nam deel aan het debat over mogelijkheden en belemmeringen om goed bewegingsonderwijs te organiseren.

  • Combinatiefuncties hebben de afgelopen jaren geleid tot meer sport- en beweegaanbod rondom scholen en meer samenhang tussen de sectoren sport, onderwijs en cultuur. Dat blijkt onder meer uit de...

  • Op 2 oktober start een nieuwe Kinderboekenweek. De week combineert twee aspecten in het onderwijs die ook de PO-Raad hoog in het vaandel heeft staan: leesonderwijs en sport.

  • Behalve voorzitter van de PO-Raad ben ik ook voorzitter van de Stichting EYOF: de organisatie die vanaf 14 juli aanstaande de Europese Jeugd Olympische Spelen in Utrecht mag organiseren. Niet zomaar een toernooi, maar een heus Olympisch toernooi, met 2.300 jonge topsporters uit 49 Europese landen die in 9 verschillende sporten tegen elkaar gaan strijden. Met echte Olympische tradities: een openingsceremonie, olympische dorpen, vlaggen, een vlam. Prachtig om aan te mogen werken. Een sportief en gezellig evenement, met als slogan ‘Celebrate Talent’.  

  • Staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs) komt dit najaar met verder uitgewerkte plannen voor meer gymlesuren in het primair onderwijs. In een brief aan de Tweede Kamer laat hij weten dat hij niet aan zijn belofte heeft kunnen voldoen om de plannen eerder klaar te hebben.

  • De PO-Raad, VO-raad en MBO Raad zijn in november 2012 gestart met de uitvoering van de Onderwijsagenda Sport, Bewegen en een Gezonde Leefstijl (Onderwijsagenda SBGL). Om po-, vo- en mbo-scholen ‘hands-on’ en lokaal te kunnen helpen bij het komen tot schoolbeleid voor sport, bewegen en een gezonde leefstijl zoekt de Onderwijsagenda vier regio-ondersteuners.

  • Van de schoolleiding op basisscholen vindt 82 procent bewegen en sport op school belangrijk. Slechts 43 procent van de scholen voert er ook daadwerkelijk gericht beleid op. Dat betekent dat er...

  • Wim Ludeke, lid van het Algemeen Bestuur van de PO-Raad, heeft op woensdag 15 mei een prijs uitgereikt aan de sportiefste basisschool van Nederland: OBS de Springbok uit Den Haag. De Springbok is een school van Stichting De Haagse Scholen.

  • De basisschool met het meest vooruitstrevende beleid op het gebied van bewegen en sport mag zich binnenkort ‘sportiefste basisschool van Nederland’ noemen. Acht basisscholen uit het hele land...

  • Heeft u dit jaar gewerkt aan het rookvrij maken van uw schoolplein? Of een plan gemaakt om het pesten op school aan te pakken? Veel energie gestoken in sport- en beweegactiviteiten van uw leerlingen? Uw aanpak kan andere scholen inspireren om te werken aan een gezonde leefstijl bij leerlingen op school.

Pagina's