• Daar zaten we dan afgelopen vrijdag op het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap: alle vertegenwoordigers van het PO-Front op een rijtje om het werkdrukakkoord te ondertekenen. Namens de PO-Raad zette ik mijn handtekening en gaf de pen door aan Thijs Roovers. Wat een mooi resultaat!

  • Leraren basisonderwijs staken voor hun salaris. De 270 miljoen in het regeerakkoord voldoet niet. Politici roepen vertwijfeld waar al die euro’s blijven en beklagen zich dat Nederland nog steeds niet wereldkampioen kennisland is. Schoolbesturen en PO-Raad roepen dat de bekostiging volstrekt ontoereikend is en geen rekening houdt met oplopende lasten. Begrijpt u het nog? schrijft schoolbestuurder Toine Janssen.

  • Een belangrijke oorzaak voor de werkdruk in het primair onderwijs is het gebrek aan extra handen in de klas, zegt Rinda den Besten in de Groene Amsterdammer. 'Er gaat gewoon te weinig geld naar het basisonderwijs'. 

  • ,,Eerst zien, dan geloven.” Dat zei Rinda den Besten, voorzitter van de PO-Raad afgelopen zaterdag in het radioprogramma Spijkers Met Koppen over de 770 miljoen euro die het primair onderwijs ‘volgens Haagse bronnen’ in een nieuw regeerakkoord zou krijgen voor het verminderen van werkdruk en het verhogen van salarissen.

  • Zo'n 60.000 leraren uit het hele land kwamen donderdag bijeen in het Zuiderpark in Den Haag. Zij voerden actie voor meer salaris en minder werkdruk. Ondertussen was het bij de PO-Raad in Utrecht 'bring your kids to work-day'. De staking in beeld gebracht.

  • Om de werkdruk voor leraren te verlagen, trekt het nieuwe kabinet bijna 500 miljoen euro uit. Dat meldt RTL Nieuws op basis van Haagse bronnen. De PO-Raad is hier blij mee maar zal ook kritisch kijken waar het geld vandaan komt.

  • De klas van mijn dochter werd al drie dagen verdeeld over de rest van de school. Op dag vier besloot de juf dat ze niet langer ziek kon zijn en daar stond ze dan, hoewel heel de groep kon zien dat ze nog niet beter was. Typerende situatie voor deze tijd van het jaar in het primair onderwijs. Er is nu al geen vervanger meer te krijgen. De komende jaren zal dit steeds vaker voorkomen, en niet alleen in het (vroege) griepseizoen. Daarom: staken donderdag! 

  • Duizenden scholen zijn donderdag gesloten. Al meer dan 15 duizend medewerkers uit het primair onderwijs hebben aangekondigd dat ze die dag naar het Zuiderpark in Den Haag komen. De PO-Raad nodigt de schoolbestuurders die in Den Haag zijn, uit om bij de tent van de PO-Raad langs te komen.

  • In de Volkskrant kondigt PO in Actie maandag aan dat leraren in het primair onderwijs meer acties zullen voeren als de staking van donderdag 5 oktober niet het gewenste effect heeft. 'We gaan niet blind mee met twee dagen, vier dagen, een week, enzovoorts', zegt voorzitter van de PO-Raad Rinda den Besten. 'Elke keer dat er een staking wordt aangekondigd, gaan we te rade bij de schoolbesturen.'

  • De PO-Raad heeft vandaag een formele aankondiging van de collectieve actie ontvangen van de onderwijsvakbonden AOb, CNV Connectief, FvOv en FNV. De bonden roepen hun leden op tot een staking gedurende een dag op donderdag 5 oktober a.s..

Pagina's